,,Ik zou ons niet het PSV van de Derde Klasse noemen, maar het gaat ons tot nu toe goed af”, was de conclusie van Van Nispen (zat.) goalie Sven van Hensbergen na afloop van de ’topper’ tussen De Zilkers en Alphia. Voor de duidelijkheid; het was het duel tussen de nummer één en drie van de ranglijst, maar dat was geen moment te zien op Sportpark Wassenaar. De koploper domineerde en liet het zelfs na om een grotere score neer te zetten.

Er was maar één ding dat de Zilkers kwalijk genomen kon worden en dat was het feit dat de ploeg geen monsterscore wist neer te zetten. Desondanks was trainer Stephan Spruijt tevreden na afloop van het duel. ,,Als trainer van dit elftal ben je eigenlijk meer toeschouwer dan trainer”, zei hij na afloop.

Speelgoed
Daarmee doelde de Lisser natuurlijk op het feit dat het elftal precies weet wat het moet doen in bepaalde situaties. De derdeklasser barst van het vertrouwen en ervaring en dat was in het eerste bedrijf terug te zien. De nummer drie van de ranglijst kwam hoogstwaarschijnlijk met goede intenties richting De Zilk, maar daar was amper wat van terug te zien. De bezoekers waren hooguit een speelbal voor de thuisploeg.

,,Het lijkt erop dat het ‘Van Nispen en de rest’ is in deze competitie”, gaat Spruijt verder. ,,Dat zegt veel over deze ploeg. Ze weten in welke situaties ze gas moeten geven en wanneer niet. Dat kon je bijvoorbeeld na de rust goed zien, toen we binnen tien minuten drie keer scoorden.”

Eerste treffer voor De Kok
Van Nispen (zat.) opende vurig. Het kreeg wat kansjes via Michiel Polman en Sven de Ridder. De doelman van de bezoekers voorkwam echter lange tijd de openingstreffer. Toch was het op slag van rust raak. Marijn de Kok ontving uit een voorzet de bal in het strafschopgebied en schoot met een precies schot raak: 1-0.

,,Ik denk dat het tussen ons en Be Fair gaat.”

,,Mooi voor Marijn dat hij zijn eerste goal van het seizoen maakt”, begon Van Hensbergen na afloop. ,,Ik denk dat wij voor rust een aantal kansen kregen om meer goals te maken. We wisten dat het met de tegenwind in de tweede helft moeilijk zou worden, maar eigenlijk leverde de wind juist heel veel ruimte op. Binnen een kwartier hebben we het afgemaakt.”

Van Nispen maakt het snel af
Kort na de rust was het meteen raak. Via nog een aanval door het midden was het Jon-Joost Cornelissens die afrondde: 2-0. Niet veel later vielen ook de 3-0 en 4-0. Verdediger Rick van der Vlugt belandde voorin en kreeg vrije doortocht van de tegenstander. Van der Vlugt rondde oog in oog met de doelman koeltjes af: 3-0. Floris-Jan Hinnen schoof de vierde treffer tegen de touwen.

De bezoekers deden nog wel wat terug. Sterker nog: Van Hensbergen werd in het tweede bedrijf gedwongen tot een aantal reddingen. Ruim twintig minuten voor tijd moest hij de bal één keer uit het netje halen. Dion Duurham haalde van zo’n twintig meter uit en schoot hard en zuiver raak: 4-1. Van Nispen kreeg nog kansen op meerdere treffers, maar maakten die niet.

,,Ik denk dat het tussen ons en Be Fair gaat”, vond Van Hensbergen na afloop. De concurrent uit Waddinxveen speelde met 2-2 gelijk bij Blauw-Zwart, waardoor de Zilkers nu met vijf punten voorsprong bovenaan staan in de Derde Klasse.

Van Nispen (zat.) – Alphia 4-1 (1-0) 45. De Kok 1-0, 47. Cornelissens 2-0, 49. Van der Vlugt 3-0, 56. Winnen 4-0. 70. Duurham 4-1.

Van Nispen (zat.): Van Hensbergen, Van der Plas, De Ridder, R. Van der Vlugt, Segaar (65. I. Van der Vlugt), Warmenhoven, Polman, Hinnen, Kok (80. Van Winsen), De Kok (61. Viergever), Cornelissens.