Van Nispen heeft een even verrassende en belangrijke zege geboekt zaterdag. De Zilkers moesten in een gehavende opstelling aantreden tegen concurrent VVA/Spartaan, maar kwamen desondanks winnend uit de strijd: 1-3

Het was een opsteker voor Van Nispen dat al sinds eind september niet meer had gewonnen en een fraai verjaardagscadeau voor trainer Stephen Spruijt bovendien. De coach vierde zaterdag zijn zestigste verjaardag.

Van Nispen niet van de leg
De eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in de tang en was het derhalve 0-0 bij rust. In de tweede helft kwam VVA/Spartaan op 1-0, maar Van Nispen liet zich niet kennen. Vijf minuten later kopte Koen Damen de 1-1 binnen.

Die goal gaf Van Nispen een boost, want de bezoekers zetten daarna. Een poging van Berhang Sartip werd geblokt en Bjorn Peters schoot van randje zestien de bal snoeihard in het dak van de goal: 1-2.

Genadeklap
Van Nispen kwam daarna wat onder druk, maar ‘invaldoelman’ Tom Dijkers hield goed stand. Tien minuten voor tijd volgde vervolgens de beslissing. Berend de Jong maakte op aangeven van Sartip de 1-3 en zorgde er daarmee voor dat Van Nispen zich met drie welkome punten in het feestgedruis kon storten.

Door de zege deed Van Nispen de voorlaatste plaats over aan VVA/Spartaan. Beide verzamelden negen punten uit dertien duels, maar de roodgelen hebben een beter doelsaldo.

Lees ook: Steun VIDB voor slechts 11 euro per seizoen en kom in het VIDB Elftal!

POPULAIRE BERICHTEN