Van Nispen sloot de tweede seizoenshelft af in stijl. Met een 3-2 nederlaag bij SJZ blijft de teller van de Zilkers in 2015 steken op zeven punten. Doelman Andy Otte is blij dat het seizoen voorbij is. ,,Het had voor mij niet langer hoeven duren.’’

Dat Van Nispen nooit in degradatienood kwam, lag aan de voorbeeldige eerste seizoenshelft. Volgens Otte was geluk een belangrijke partner voor de kerst. ,,Toen heeft alles meegezeten, wedstrijden die we verdienden te verliezen wonnen we. In een wedstrijd waarbij we een uur lang met tien man speelden scoorden we zeven keer. De tweede seizoenshelft was wat dat betreft andersom.”

In Zoeterwoude liep Van Nispen direct achter de feiten aan. Volgens Otte had zijn ploeg de eerste helft niets te vertellen. ,,We zijn toen overklast, SJZ was feller en kwam verdiend op voorsprong. Daarna kreeg Max Oostenrijk ook nog een rode kaart. Toen was er voor ons geen houden aan. Met een 2-0 achterstand gingen we de rust in.’’

,,In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we het seizoen niet wilden afsluiten met een kansloze 5-0 verliespartij. Er moest strijd en passie in ons spel komen. We kwamen drie minuten na de thee nog wel op een 3-0 achterstand, maar daarna domineerden wij de wedstrijd.’’

DSC_0064_bewerkt-2

Van Nispen was aan het einde van de tweede helft zelfs dichtbij de 3-3. Al vond Otte dat ze die gelijkmaker al eerder hadden gemaakt. ,,Dick Verhoeven scoorde met een omhaal. Een wereldgoal. Een doelpunt dat eigenlijk voor twee telt. Alleen de scheidsrechter wilde daar niet aan mee werken, jammer genoeg.’’

Naast Verhoeven pikte ook Jelle Vleugel zijn doelpunt mee. Ondanks het overwicht vertrok Van Nispen zonder resultaat. ,,We gingen aan het einde vol op de aanval spelen. Hierdoor kreeg SJZ nog wel een paar grote kansen op de 4-2.’’ Uiteindelijk bleef het bij de 3-2.

Coach René Ras ziet volgend seizoen weer dezelfde gezichten voor zich. Volgens Otte gaat er weinig veranderen in de spelersgroep. ,,Bij ons gaat iedereen door in de selectie. Ik heb wel geluiden gehoord dat er wat spelers over nadenken om naar ons te komen, maar niks staat nog vast. Ik verwacht weinig mutaties de komende zomer.’’

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto’s: Trudy van den Berg