Op een moeilijk bespeelbare grasmat van ASC stapte Van Nispen als verdiende winnaar van het veld. De 4-1 overwinning stemde trainer Rene Ras tevreden. ,,De op het oog zware blessure van Rick Witteman was het enige minpunt deze middag ”, aldus de coach.

In de openingsfase was de ploeg van Ras heer en meester. Door middel van goed positiespel kwam de ploeg uit De Zilk tot een aantal goede kansen. Uitblinker aan de zijde van de tegenpartij was de pas 17-jarige keeper, die met een aantal goede reddingen de thuisploeg op de been hield. Na een klein halfuur moest de goalie alsnog vissen. Mike van Haaster joeg de bal tegen de touwen, na goed voorbereidend werk van Sjors Meiland.

Eigen doelpunt

Na het openingsdoelpunt zochten de Zilkers de aanval op zoek naar meer. Telkens was de keeper of een verdediger van het matig spelende ASC een obstakel. Aan het einde van de eerste helft werd Van Nispen een handje geholpen door de thuisploeg. Een van ver genomen vrije trap, waar Walter van de Berg net niet aan kon komen, werd door een Oegstgeestenaar tot doelpunt gepromoveerd (0-2).

De scheidsrechter baarde opzien vlak voor rust. Na commentaar op het warrige optreden van de leidsman werd de trainer van ASC, Raymond Noordam, weggestuurd.

Op slag van rust bracht Van den Berg (zie foto) het publiek in vervoering met een werkelijk waar schitterende goal. De balvaste spits zette vanaf de rechterflank zelf de aanval op en zocht de combinatie in het centrum op. Dit resulteerde uiteindelijk in een fantastische diagonale uithaal in de bovenhoek met zijn chocoladebeen, als daarover al gesproken kan worden getuige deze schitterende treffer.

Moeizame tweede helft

Van Nispen kwam moeizaam uit de kleedkamer in de tweede helft. De aansluitingstreffer van ASC kwam dan ook niet uit de lucht vallen. ASC deed er na de thee een schepje bovenop. De spits van de roodzwarten, met de prachtige Franse naam Rousseau, maakte goed voorbereidend werk van Ralph van Zandwijk keurig af (1-3).

Van Nispen had moeite om de bal in de ploeg te houden en hanteerde te snel de lange bal. Ras: ,,Na de rust waren we even niet goed bij de les, maar daarna zijn we de wedstrijd goed doorgekomen. Op dit veld was het niet mogelijk om goed te voetballen. We hebben slim gespeeld door de bal steeds met een boogballetje achter de verdediging te leggen.”, aldus clubman Ras.

Ongeveer tien minuten voor tijd gooide invaller Randy de Jong het duel definitief op slot door de 1-4 te scoren. Na goed storend werk veroverde Van Haaster de bal aan de linkerkant van het veld en bracht op de rand van het strafschopgebied De Jong in stelling. De middenvelder rondde de geboden kans op een fraaie manier af.

Al met al bewees Van Nispen zichzelf een uitstekende dienst. Het enige smetje was zonder twijfel de op het oog ernstige blessure van Rick Witteman. Na een ongelukkig duel op de speelhelft van ASC raakte de Zilkers geblesseerd aan zijn heup. Hij werd per brancard van het veld gedragen en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. ,,Het is zuur voor Rick, die echt geen zeikerd is, dat hem dit nu overkomt. Hij had zich net in de basisploeg geknokt en dan gebeurt er dit”, aldus een meelevende Ras.

Tekst: Ricardo Vijlbrief