Van Nispen heeft de kater van vorige week bij WVC van zich afgespeeld door tegen UDO een dikverdiende 3-0-zege te boeken. De Oegstgeestenaren bleken de ideale sparringpartner om vertrouwen te tanken voor de Zilkers. René Ras was tevreden met de reactie van zijn ploeg. ,,Als iedereen voor elkaar door het vuur gaat en keihard werkt, komen de resultaten vanzelf.”

Volgens Ras was de overwinning een prestatie van het collectief. „Iedereen was doordrongen van het besef dat alles valt of staat met beleving en dat we het met z’n allen moeten doen. We konden de spitsen vandaag ook beter bereiken en wonnen bijna alle duels. En van daaruit kun je aan voetballen toekomen. In vergelijking met vorige week waren Jelle Vleugel en Sjors Meiland weer van de partij. Zij brengen toch wat meer voetbal in het elftal. Maar vandaag maakten we vooral als ploeg het verschil.”

VN
,,Afgelopen week hebben we met de spelersraad nog eens de wedstrijd tegen WVC besproken en we waren het er allemaal over eens dat er iets moest veranderen.” Zoals een trainer betaamt was Ras nog niet helemaal tevreden en zag hij genoeg ruimte voor verbetering.„ Het voetbal van achteruit kon nog wat beter. Al was het stukken beter dan vorige week.”

Het blijft een merkwaardig verschijnsel dat ploegen het de ene week wel kunnen opbrengen en de andere week niet. Iets waar de altijd realistische clubman ook maar moeilijk vat op kan krijgen. „Vorige week werden we op alle fronten afgetroefd. Het had puur met de instelling te maken.”

Oude club
,,Volgende week spelen we tegen mijn oude cluppie, Nicolaas Boys. Ik hoop dat we dan hetzelfde kunnen opbrengen. We hebben nog wat goed te maken tegen Nicolaas Boys. Op de laatste speeldag van vorig seizoen hadden we niets in de melk te brokkelen.”

Doelpuntenmakers namens de geelroden waren Dick Verhoeven, Ferdi Smit en Ron Witteman. „Het contrast met vorige week was groot en de boodschap is blijkbaar dus goed overgekomen bij mijn spelers”, besloot Ras positief. De komende weken zullen uitwijzen waar Van Nispen staat. Eén zwaluw maakt nog geen zomer.

Tekst: Ricardo Vijlbrief

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude