Van Nispen en laagvliegers. Normaal gesproken een varkentje dat makkelijk gewassen wordt. Maar twee weken geleden werd er opeens vrij kansloos van ASC verloren. Dit keer lukte het de formatie van René Ras wel om de drie punten thuis in De Zilk te houden. Kickers’69 werd met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Maar heel makkelijk ging het allemaal niet, erkende Ras. ,,Het was een matige pot voetbal van onze kant, moet ik eerlijk bekennen. We begonnen nog wel goed en dat resulteerde ook snel in de openingstreffer.”

Wie anders dan clubtopscorer Mike van Haaster was al na een dikke vier minuten de maker van het openingsdoelpunt. Goed weggestuurd door Jelle Vleugel rondde de spits zeer bekwaam af, volgens zijn coach. ,,Dat deed Mike heel netjes. Je ziet dat hij daar iets extra’s heeft.”

In het vervolg lukte het de thuisploeg niet om verder afstand te nemen van de bezoekers. Echt in de problemen kwamen de roodgelen ook niet. Daarvoor was de tegenstand zondagmiddag te matig. ,,Kickers werd alleen af en toe gevaarlijk met een dood spelmoment. Verder hebben we weinig weggegeven.”

dsc_0056_bewerkt-1Van Nispen aanvaller Mike van Haaster was af en toe ongrijbaar voor de defensie van Kickers ’69

Het was dus wachten op de 2-0. En die viel uiteindelijk halverwege de tweede helft. Weer was Van Haaster de gevierde man met zijn tiende van het seizoen. De spits lijkt zijn ploeg met de week meer op sleeptouw te nemen. Ras erkent dat zijn pupil van levensbelang is voor het spel van Van Nispen. ,,En dat wordt alleen maar meer als we Mike als team helpen. Dan kost het minder kracht en kan hij wat bewaren voor de eindfase. Maar hij haalt de bal net zo goed op de middenlijn op. We gebruiken hem nu op de juiste manier en dat werpt zijn vruchten af.”

Dat het niet heel makkelijk ging, was ook te wijten aan de afwezigheid van medeaanvaller Dick Verhoeven. Een zeer belangrijke pion in het elftal van Ras. ,,Mike en Dick vormen een prima tandem. De vervanger van Dick heeft het goed gedaan, maar is geen Dick. Je merkte dat we hem gewoon misten. Ik hoop dat hij tegen Warmunda weer fit is. Het wordt kantje boord.”

,,Als de groep fit blijft, spelen we tot het einde toe bovenin mee.”

Het werd nog even spannend toen de bezoekers een strafschop mochten nemen. Een cadeautje volgens Ras, maar daar had Kickers geen boodschap aan en dus stond het zomaar 2-1. Scott Nederstigt maakte aan alle onzekerheid een einde door de verlossende 3-1 tegen de touwen te deponeren. Een verdiende zege die Van Nispen in het spoor houdt van koploper SJZ. Het verschil blijft een puntje.

Warmunda
,,En volgende week spelen SJZ en KDO tegen elkaar. Als wij weten te winnen van Warmunda doen we goede zaken en kunnen we misschien weer de koppositie pakken.” Een weelde waar Ras van geniet, want hij weet ook dat het na de winterstop nog wel eens anders is gegaan de afgelopen jaren. ,,Als de groep fit blijft, spelen we tot het einde toe bovenin mee. Dat zie je nu ook. Maar dan mogen er niet teveel bepalende jongens wegvallen. Dat is hoe ik er nu naar kijk.”

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude