In de eindfase van de competitie zijn er drie soorten ploegen te onderscheiden: teams die nog ergens voor spelen, elftallen die weten waar ze aan toe zijn, of ploegen die nergens meer om spelen. Van Nispen behoort sinds gisteren tot die laatste categorie. Om het laatste sprankje hoop op deelname aan de nacompetitie levend te houden, moest er gewonnen worden van nummer twee Alphen. Maar in plaats van een zege werd het een kansloze nederlaag, waardoor de resterende duels er niet meer toe doen voor de formatie van René Ras.

 ,,Een dramadag”, zo omschrijft middenvelder Bart van Eeden het optreden van zijn ploeg kort en bondig. ,,Alphen was gewoon een ‘stukkie’ beter, zo eerlijk moet je zijn. De eerste helft ging het nog wel, maar na de rust was het krachtsverschil goed te zien.”

Van Nispen begon als underdog aan het duel, maar leek gedurende de wedstrijd kansrijk(er) te worden. De bezoekers moesten vlak na rust namelijk in ondertal verder. ,,Dick Verhoeven brak door aan de zijkant en werd middels een smerige tackle onderuitgehaald. Een terechte rode kaart.”

De thuisploeg had na een half uur zelf al een bittere pil moeten slikken. Het verloor aanvalsleider Mike van Haaster eveneens na een forse charge. ,,Wat mij betreft had de scheidsrechter daar ook rood voor kunnen geven. Daarna werd het eigenlijk minder bij ons. We hadden al weinig in te brengen en Mike kan nog wat forceren.”

VanNispen-Alphen(2)

Tom van Maris hield Van Nispen met een aantal uitstekende reddingen lang op de been.

Van Nispen kwam niet verder dan wat kansjes, terwijl Tom van Maris de roodgele formatie in de wedstrijd hield met een paar uitstekende reddingen. Leek de rode kaart Van Nispen in de kaart te spelen, het tegenovergestelde gebeurde. Alphen sloeg in het tweede bedrijf genadeloos toe. ,,Hun spits krijgt twee keer de bal voor zijn voeten binnen twee minuten en het staat 2-0”, aldus een nog steeds verbaasde Van Eeden. Het verzet van de Zilkers was daarmee helemaal gebroken. De 3-0 was slechts voor de statistieken. Alphen blijft door de drie punten koploper Meerburg op de hielen zitten. ,,Dat was goed te zien. De ontlading bij die jongens was groot.”

Voor Van Eeden en co is het verhaal uit wat dit seizoen betreft. Toch heeft de middenvelder nog wel een soort subdoel. ,,We moeten de laatste vier duels gewoon lekker gaan ballen en zorgen dat we nog wat punten pakken. Het doel is om boven de 40 punten te komen. Dat is volgens René nog nooit een eerste elftal van Van Nispen gelukt in de Derde Klasse.”

De selectie van de Zilkers krijgt al de nodige vorm voor volgend seizoen. Zoals gebruikelijk zijn er geen schokkende verschuivingen te verwachten. Max Oostenrijk en Walter van den Berg stoppen. Samir Krupic wordt trainer van het tweede en ook hoogstwaarschijnlijk August Geerlings hangt zijn kicksen aan de wilgen. ,,We krijgen Koen Damen van VVSB ervoor terug en waarschijnlijk een aantal A-junioren waardoor de selectie wel heel jong wordt.”

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen