,,Het leek wel of wij met tien spelers tegen elf van Kagia speelden”, sprak Van Nispen-verdediger Kars Davina. In werkelijkheid was het andersom, maar met een man meer toonde de Zilkse formatie zich absoluut niet sterker. Sterker nog: de nummer twee kwam op eigen veld met de schrik vrij tegen tien Kagianen: 2-1.

Davina was zaterdagmiddag de gevierde man aan de kant van de Zilkse formatie en droeg met een intikker (1-1) bij aan de 2-1 zege op Kagia. Voor de 25-jarige mandekker, die vorig seizoen nog speelde voor het zevende van Voorschoten ’97, betekende het zijn eerste doelpunt in dienst van Van Nispen.

,,In m’n vriendenteam was ik altijd wel goed voor zo’n vijf doelpunten per seizoen, bij corners en vrije trappen. Maar dit is toch echt een hoger niveau voor mij”, vertelt de linksachter, die geen beloning kreeg voor z’n ‘debuutgoal’. ,,Nee, dat had ik eigenlijk moeten instellen. Maar geen champagne voor mij, gewoon een biertje. En ik sta nu in het topscorersklassement.”

,,Daarom geef ik m’n spelers de complimenten.”

Gestuit
Davina besefte na afloop ook wel dat Van Nispen goed weg kwam met drie punten. Al in de eerste helft had Kagia het initiatief, waar de thuisploeg eigenlijk weinig had in te brengen. Timo Sluymer bracht de bezoekers dan ook verdiend aan de leiding: 0-1. De Lisserbroekers konden daarna doordrukken, maar werden in hun opmars gestuit door het uitsluiten van Tom Hoejenbos.

De linksback van Kagia gaf commentaar nadat de scheidsrechter het spel niet stillegde vanwege zijn blessure, moest vervolgens verplicht naar de kant, maar kwam te vroeg in het veld. ,,Ongelooflijk”, baalde Hoejenbos, die in eerste instantie alleen een gele kaart kreeg maar na enkele woorden richting de arbitrage een tweede prent ontving.

Emotie
,,Natuurlijk moet ik niets zeggen, maar dat doe je wel eens uit emotie. Daar had de scheidsrechter geen gevoel voor. Wat wel ontzettend vreemd was, is dat hij in eerste instantie via een duimpje aangaf dat ik weer terug mocht keren in het veld, maar daar voor kreeg uiteindelijk wel m’n eerste gele kaart.”

Het kostte de ploeg van trainer Anton Wijsman uiteindelijk de kop in de tweede helft. Binnen een kwartier na rust boog Van Nispen de achterstand om in een 2-1 voorsprong via goals van Davina en Ivo van der Vlugt. In het resterende deel van de tweede helft pakte Kagia het initiatief weer over en de ploeg kreeg zelf ook de meeste kansen.

Maar de gelijkmaker viel niet. De frustratie richting de scheidsrechter was voelbaar aan de kant. Zeker na het onthouden van een strafschop in de slotfase, toen Dirk-Jan Ligtenberg door Rick van der Vlugt in z’n rug werd geduwd binnen het zestienmetergebied.

Complimenten
,,Dit kost ons gewoon punten”, sprak Wijsman, die in de tweede helft nog naar de tribune werd verwezen na commentaar. ,,Ik weet ook niet wat ik zelf had gedaan als ik zelf nog speler was geweest. Daarom geef ik m’n spelers de complimenten voor het feit dat ze zich in het vervolg van de wedstrijd hebben gedragen en ondanks de tegenslagen gewoon zijn blijven strijden. Daar ontbrak het wel eens aan dit seizoen. Nu zijn we de laatste twee duels echt ontzettend goed bezig. We hadden gewoon punten verdiend.”

,,Dat wordt dus geen festivalletje, maar iedereen zal het rustig aan doen.”

Kagia moet in het restant van de competitie nog wel oppassen voor de gevarenzone. Het verschil met nummer twaalf DSVP is slechts drie punten. Wijsman maakt zich nog geen zorgen. ,,Nee, we hebben de komende weken directe concurrenten als tegenstander. Dan moeten we er gewoon staan. Als we zo spelen blijven spelen, dan heb ik er alle vertrouwen in.”

Koningsnacht
Bij Van Nispen zijn de gedachten op dit moment meer bij de inhaalwedstrijd op 28 april tegen FC Oudewater dan bij de wedstrijden om de derde periode. ,,Dat is misschien wel de reden waarom het de laatste weken minder gaat”, bevestigt Davina. ,,Iedereen kijkt daar naar uit. We gaan met een bus naar Oudewater, dus dat wordt een mooie ambiance. 28 april is alleen de dag na Koningsdag. Geen festivalletje dus, maar iedereen zal het rustig aan doen. Dan maar met Koningsnacht.”

Winnen De Zilkers de inhaalwedstrijd, dan pakken ze de vervangende tweede periodetitel. Aan het einde van het seizoen volgt dan de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse. Al zal Van Nispen beter voor de dag moeten komen dan tegen Kagia.

Van Nispen-Kagia 2-1 (0-1) 20. Sluymer 0-1, 52. Davina 1-1, 59. I. van der Vlugt 1-2

Van Nispen: Van Hensbergen, Polman, R. van der Vlugt, Davina, Schoenmaker, Annegarn (45. De Kok), Segaar, Kok (87. Van Hal), Van der Plas, Cornelissens (84. Viergever), I. van der Vlugt.

Kagia: Hogervorst, Timmermans, Hogewoning, Lobbezoo, Hoejenbos, Lamboo (61. Van Beelen), Van der Veek (85. Van der Voort), Sluymer (81. Malhi), Van der Schinkel, Imanse, Ligtenberg

Foto: Carlijn Stortelder

Lees ook: ‘Kars Davina: van een bierelftal naar een team van voormalig talenten’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)