In een sensationele wedstrijd tegen SJZ hield Van Nispen de punten in De Zilk. De ploeg van René Ras won met 6-2 en boekte alweer de achtste seizoenszege. Kantelpunt in de wedstrijd was de eindfase van de eerste helft, toen de thuisploeg met twee goals de stand weer in evenwicht bracht. De tweede helft voerde Van Nispen een show op. Het gat met koploper SV Hillegom blijft zeven punten.

Een gure, koude wind en veel regen konden het 300-koppige publiek er niet van weerhouden om de wedstrijd bij te wonen. En zij kregen daar geen spijt van. Sensatie alom. Na drie uitstekende kansen voor de ploeg van Ras vielen de goals aan de andere kant. Dat gebeurde na geklungel bij een corner en een afstandsschot. En met een beetje pech had de Zoeterwoudse voorsprong nog groter kunnen zijn.

Compleet uit het niets kwam Van Nispen binnen een minuut op gelijke hoogte. Eerst scoorde Mike van Haaster de aansluitingstreffer. Een minuut later tekende Dick Verhoeven de 2-2 aan. De overvolle tribune werd helemaal euforisch van de versnelling van de Zilkers. SJZ, dat de eerste helft grotendeels de regie in handen had, zag het met lede ogen aan. Van Nispen had het feest met een derde goal helemaal compleet kunnen maken, maar een grote kans werd gemist.

Ontketend

Na rust kwam er (weer) een ontketend Van Nispen uit de kleedkamer. Ras pleegde een paar omzettingen en dat wierp gelijk zijn vruchten af. Waar in de eerste helft SJZ de bovenliggende partij was, was dat in de tweede helft omgekeerd. De Zilkse dadendrang sorteerde al snel effect. Bart van Eeden schoot met een schuiver zijn ploeg op voorsprong. Van Nispen was helemaal los. Negen minuten later was het gebeurd met de aspiraties van SJZ, toen Van Haaster zijn tweede treffer noteerde: 4-2. Een kwartier later maakte Van Haaster zijn derde. De mooiste goal viel tien minuten voor tijd. Jelle Vleugel liet een weergaloze lob los en verzorgde op schitterende wijze het slotakkoord.

Ras was uiteraard tevreden met de overwinning. ,,Ik vond dat we niet eens slecht begonnen. Drie kansen op rij van ons worden niet benut. Dat was jammer, want je speelt dan gelijk een stuk makkelijker. De 0-1 van SJZ kwam eigenlijk uit de lucht vallen, bij de tweede goal werden we in de omschakeling weggetikt. Dat was een behoorlijke tegenvaller. Daarna kwamen we ook nog goed weg, omdat SJZ de derde niet maakte.”

,,Door de snelle twee goals achter elkaar konden we toch ontspannen gaan rusten. De tweede helft heb ik een paar omzettingen gepleegd, die uitstekend uitpakten. Vooral achterin met Samir Krupic en invaller Bart van Eeden op de behendige Daan Hoogbruin deed de ploeg goed. Daarna waren we heer en meester. We hebben eigenlijk niets meer weggegeven, want we hadden het zelf te druk met scoren. We blijven lekker in het spoor van Hillegom. Een goede zaak”, aldus Ras.

Tekst: Hennie van de Weerd