Het waren merkwaardige weken voor de zaterdagtak van Van Nispen. De Noordwijks getinte Zilkers eindigden met Blauw-Zwart gezamenlijk bovenaan de Vierde Klasse A. Dus moest een beslissingswedstrijd uitkomst bieden. Daags voor die wedstrijd maakte de KNVB bekend dat de Wassenaarders punten in mindering hadden gekregen en Van Nispen dus kampioen was. Het einde van een soap was nog niet bereikt. Blauw-Zwart vocht de beslissing succesvol aan en zag de puntenaftrek weggepoetst worden.

Daardoor staan beide ploegen dinsdagavond op de Voscuyl in Oegstgeest alsnog tegenover elkaar. ,,Hoe het gegaan is, dat verdient niet de schoonheidsprijs”, stelt spits Jon-Joost Cornelissens, de voormalig spits van Noordwijk en Feyenoord die goed was voor 24 treffers dit seizoen.

Hoe staat het met de spanning?

,,We hebben er vertrouwen in. Na de winterstop hebben we geen wedstrijd meer verloren. We zijn vanavond ook compleet, dus ik denk dat we een goede kans hebben om te winnen.”

,,Ik verwacht dat redelijk druk wordt. Er is aardig wat belangstelling voor deze wedstrijd. Er speelde natuurlijk veel, er is veel heisa geweest. Daarnaast worden we goed gevolgd. We hebben trouw publiek. Het is leuk dat iedereen zo meeleeft. Dus ja, ik ben benieuwd op hoeveel steun we kunnen rekenen vanavond.”

Zijn jullie blij of teleurgesteld dat deze wedstrijd alsnog gespeeld moet worden?

,,Dat we moeten spelen, is op zich niet heel erg. De manier waarop het is gegaan is alleen heel vreemd. Anderhalve week geleden hoorden we dat de beslissingswedstrijd niet door zou gaan en wij kampioen waren. En nu moeten we opeens wel weer spelen. Apart natuurlijk. Zij zullen waarschijnlijk wel een goede advocaat hebben gehad.”

Je zou ook kunnen denken: als je vanavond wint, kan niemand eromheen dat je de terechte kampioen bent.

,,Dat ben ik met je eens. Uiteindelijk moet het op het veld worden beslist. Alleen het blijft wrang. Ik kan me voorstellen dat als je zo’n ingrijpende beslissing neemt dat als KNVB wel honderd procent zeker van je zaak moet zijn. Ik weet niet wat er gebeurt is bij die wedstrijd. Als het terecht is, is het fijn voor Blauw Zwart. Hoe het gegaan is, dat verdient niet de schoonheidsprijs.”

Hadden jullie al een kampioensfeest gevierd of hebben jullie altijd wel een slag om de arm gehouden?

,,We hebben bewust geen kampioensfeest gevierd. Ergens in je achterhoofd heb je wel zoiets van: het gebeurt niet vaak dat de KNVB punten weer teruggeeft. Dat is nu dus wel gebeurd. Maar het is niet zo dat we huiverig zijn voor de wedstrijd, hoor. Zeker niet zelfs.”

Wie is de betere ploeg in jouw ogen?

,,De vier wedstrijden dat we dit seizoen puntenverlies hebben geleden, waren we niet compleet. En nu wel, dus ik denk dat wij moeten kunnen winnen. Uit verloren we met 2-1 en thuis wonnen we met dezelfde cijfers. Dat waren toevallig twee wedstrijden waarin we niet goed speelden, vond ik. Daarom aan ons de taak om het vanavond beter te doen. Driemaal is scheepsrecht zou je zeggen.”

Hoe heb jij persoonlijk het spelen in de Vierde Klasse ervaren?

,,Af en toe hebben we wel dingetjes meegemaakt waarvan ik dacht: ‘zoiets heb ik nog nooit eerder gezien’. Dat moet je dan maar even slikken. Met het team zelf is het gewoon een geniaal avontuur geweest. Kijk maar waar we nu staan.”

Waar doel je op met dingen die je nooit eerder meegemaakt?

,,Dat wedstrijden soms wel heel grimmig werden, tegen het fysieke aan. Dan merk je wel dat je in de Kelderklasse speelt. Je voetbalt voor je plezier en dat is er dan wel snel vanaf. Tegen de top vier was het heel leuk voetballen. Die gun ik eigenlijk allemaal wel een promotie.”

Vorig jaar waren er wat spelers die wel interesse hadden, maar het nog niet aandurfden. Hebben jullie die jongens, nu het zo goed gaat, wel kunnen overtuigen?

,,We krijgen wel een aantal nieuwe spelers inderdaad. Sowieso komt Jeffrey Koemans, net als Rick van der Vlugt, die in de selectie van Noordwijk heeft gespeeld. En Gert-Jan Parlevliet komt, dat is een vriend van Jeffrey. We zijn tevreden met de huidige selectie, en ook met de jongens die erbij komen.”

Hoe belangrijk is het voor jullie om het vriendenaspect te behouden?

,,Heel belangrijk. We willen wel dat jongens in de groep passen. We hebben iets heel speciaals gecreëerd en willen dat graag zo houden.”

Jullie waren een jaar geleden voornemens om iedereen te laten spelen, ook al zijn er spelers kwalitatief minder. Gebeurt dat nog steeds?

,,Dat hebben we het eerste halfjaar wel geprobeerd. Maar dat hebben we wel een beetje onderschat. Het ging iets moeilijker dan we op voorhand verwacht hadden. In de winterstop gingen we op trainingskamp naar Praag – daar is overigens geen bal aan te pas gekomen haha – en toen hebben we met z’n allen gezeten en uitgesproken dat we de rest van het seizoen met het sterkste team wilden starten. Dat is een goede ontwikkeling geweest. De andere jongens proberen we er zoveel mogelijk bij te houden. Het is ook niet alleen op het veld wat het zo leuk maakt, maar ook alles eromheen. Daarom houden we iedereen er graag bij.”

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)