Terwijl de carnavalsstoet door De Zilk trok, probeerde Van Nispen er op eigen veld tegen MMO een ‘carnavalskraker’ van te maken. Het lukte de ploeg niet. MMO won verdiend met 0-2. Voetballen in een carnavalsweekend. Een voornamelijk katholiek dorp doet het liever niet, maar de voetbalbond besloot anders. ,,Lang leve de KNVB”, reageerde coach Ras cynisch.

In Brabant en Limburg hebben de voetbalclubs massaal vrij gekregen vanwege de carnavalsdagen. Van Nispen was echter de pineut. Toen de thuiswedstrijd tegen MMO door winterweer twee weken geleden werd afgelast, besloot de KNVB de wedstrijd op deze feestelijke zondag te plannen. Van Nispen mocht er nog voor kiezen om de wedstrijd midweeks te laten voetballen, maar daar werd in samenspraak met de tegenstander vanaf gezien. Hoofdtrainer Ras was er niet over te spreken. ,,In deze streek wordt net zo hard carnaval gevierd als in Brabant en Limburg. Daar krijgen ze dit weekend vrij, maar wij mogen wel voetballen.”

Ook doelman Otte baalde, maar hij wist wat het elftal te wachten stond. ,,Dan had de club twee weken geleden maar op kunstgras moeten voetballen toen het hoofdveld werd afgekeurd. Maar dat is niet gebeurd.”

Uiteindelijk kon Van Nispen maar weinig potten breken. Was het de schuld van het carnaval dat Van Nispen telkens een stapje te laat kwam? De zaterdag voor de wedstrijd waren grote gedeeltes van de beide selecties naar het zuiden van Nederland getrokken om zich te mengen in het feestgedruis. ,,Het gaat toch ten koste van de scherpte”, geeft Otte eerlijk toe, ,,maar dan moet MMO er ook last van hebben gehad. Toen de carnavalsstoet vlak voor rust hier langs het sportpark reed, was dat wel een vreemde gewaarwording. Je zag het ook aan de publieke belangstelling. Er stond weinig eigen volk.”

Kwelgeest Bakker

Carnaval of niet, Van Nispen speelde geen beste wedstrijd. Richard Bakker was de grote kwelgeest namens MMO, de snelle aanvaller van de ploeg uit Hoogmade tekende voor beide goals. De tweede goal viel uit een penalty, veroorzaakt door Samir Krupic. De verdediger speelde sowieso een moeilijke wedstrijd tegen de rappe aanvallers van MMO. Bij de 0-1 blunderde de ervaren verdediger omdat hij Bakker wilde uitspelen. Dat lukte niet en daarmee gaf hij Bakker een vrije doortocht.

Bij de 0-2 zat Otte er in eerste instantie goed bij door de penalty te stoppen, maar in de rebound was hij kansloos. ,,Ik wist dat Bakker naar links ging kijken en naar rechts schoot, dat doet hij vaker”, vertelt Otten over de redding. ,,Z’n schot was eigenlijk net iets te zacht waardoor ik de bal niet weg kon stompen.” Otte berustte in nederlaag. ,,MMO heeft gewoon goede voetballers op de juiste posities. Zij waren vandaag de betere. ”

Trainer Ras was duidelijk over de wedstrijd. Het zat er tegen MMO gewoon niet in. ,,We hebben zelf niet goed genoeg gevoetbald. Ons positiespel was niet goed genoeg. Dat was gedeeltelijk de verdienste van MMO, dat uitstekend druk zette, maar ik vind dat het aan onszelf ligt. Wij kunnen gewoon veel beter”, klinkt Ras somber. ,,Maar ik weet ook dat als we hier nog drie uur door hadden gevoetbald, we nog niet gescoord hadden.”

Van Nispen – MMO 0-2 (0-1). 39. Bakker 0-1, 52. Bakker 0-2

Van Nispen: Otte, Meiland, Van Westerop, Van der Linden, P. van Eeden, Krupic (67. Van der Reijd), Vleugel, B. Van Eeden (62. De Jong), Van den Berg, Verhoeven (32. Nederstigt), Van Haaster

Tekst: Frank Venema

Foto: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)