Van Nispen had bij Nicolaas Boys a walk in the park, zoals de Engelsen een makkelijk karwei ploegen te noemen. Kinderlijk eenvoudig werd door de Zilkers met 3-1 gewonnen.

,,Nee, eigenlijk zijn we geen moment in de problemen geweest”, vertelt doelman Andy Otte. ,,De eerste helft speelden we heel goed. We kwamen vrij snel op 2-0 en verzuimden de derde goal te maken.”

Van Nicolaas Boys werd nauwelijks iets vernomen. Toch kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. ,,Ik dook een vrije trap nog wel uit de kruising. Maar de daaropvolgende corner viel in een scrimmage binnen. Dat was zonde. Het was zo’n beetje het enige wat ik de hele wedstrijd te doen heb gehad.”

In de tweede helft kwam de Zilkse zege niet in gevaar. ,,Hun aanvoerder kreeg zijn tweede gele kaart en uit een penalty kwamen we op 3-1. We hebben het soepel uitgespeeld.” Het gemak waarmee Van Nispen de negende seizoenszege boekte, verbaasde Otte niet. ,,We trainen goed en spelen ook gewoon goed. We hebben gewoon een sterk team. Er zijn een aantal jongens bijgekomen, die een meerwaarde zijn, en René Ras heeft er veel meer voetbal ingebracht.”

Schadevrij kwam Van Nispen de wedstrijd door. Na afloop ging meteen het vizier op SV Hillegom, dat zondag te gast is op sportpark Wassenaar. ,,Dat wordt wel een happening”, vertelt Otte. ,,We hebben een heel actieve sponsorcommissie. Er worden allemaal voorwedstrijden gespeeld en het wordt waarschijnlijke volle bak.”

,,Het wordt een mooie dag, waarbij wij hopelijk als eerste SV Hillegom punten kunnen afsnoepen. Op dit moment zou ik tekenen voor een punt. Natuurlijk gaan we altijd voor de winst, maar je moet je afvragen of het ook realistisch is. Zij hebben na twaalf wedstrijden 36 punten en beschikken over een aantal heel goede spelers.”