,,Gewoon een hoek uitkiezen, hard genoeg schieten en niet naar de goal kijken.” Wie een masterclass penalty nemen wil krijgen kan in het vervolg aankloppen bij Pieter Koen van der Plas. De voetballer van de zaterdagtak van Van Nispen velde met zijn trap van elf meter het vonnis over MVV ’27. De beide ploegen kwamen in 120 minuten voetbal in de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Klasse niet tot scoren. Daarna namen de Zilkers de strafschoppen beter.

En dus was Van der Plas even het middelpunt van de feestvreugde. Vlak daarvoor had zijn teammaatje Michiel Polman het duel al kunnen beslissen in het voordeel van de Zilkers. ,,Hij was blij dat ik ‘m uiteindelijk maakte. Anders hadden we beiden maar de kroeg in moeten duiken, zei Michiel tegen mij.”

,,Het zou een ploeg uit de top vijf van onze competitie kunnen zijn geweest.”

Bij het nemen van de vijfde en dus beslissende penalty bleef Van der Plas kalm. ,,Scoren gaat mij sowieso redelijk makkelijk af. Natuurlijk blijft zo’n moment even spannend. Maar als ik eerlijk ben vind ik het spannender om naar mijn ploeggenoten te kijken die een penalty nemen. Ik wist gewoon dat ik op het lijstje stond om de vijfde te nemen. Dan is het wel lekker, ook mede dankzij onze doelman, dat je uiteindelijk degene mag zijn die het beslist.”

Spiegelen
In de 120 minuten daarvoor had de thuisploeg in ieder geval veel moeite met de tegenstander uit Maasland. De bezoekers waren als derde geëindigd in de Derde Klasse B. Een competitie die volgens Van der Plas redelijk te spiegelen is aan de afdeling waarin Van Nispen zelf in acteerde. ,,Het zou een ploeg uit de top vijf van onze competitie kunnen zijn geweest.”

De keeper van MVV’27 kan net aan voorkomen dat Pieter Koen van der Plas gevaarlijk kan worden

,,Hoewel het best een paar jonge gasten waren, vond ik het vooral een goed collectief. Qua individuele klasse was het niet zo heel bijzonder. Ze hebben ook niet zoveel kansen gecreëerd. Aan de andere kant was het een stugge ploeg om tegen te voetballen. We hebben veel de lange bal moeten hanteren. Daardoor kregen we zelf wel de betere kansen, maar ging de bal er niet in.

Ook een rode kaart van de bezoekers hielp Van Nispen (zat.) in dat geval niet verder. Al MVV’27 man en macht nodig om de thuisploeg van scoren te houden. ,,Het verhaal is vaker verteld, maar wij trainen maar één keer in de week. Zij twee of drie. Maar bij hun waren er krampgevalletjes zaterdag en bij ons niet”, glimlacht Van der Plas.

,,Eigenlijk vind ik het wel prettig om weer een bekende tegenstander te treffen.”

Door de winst op MVV’27 speelt Van Nispen (zat.) volgende week in de volgende ronde tegen een oude bekende: FC Oudewater. Die ploeg werd vierde in dezelfde competitie als de Zilkers. De vereniging uit het gelijknamige dorp wist zelf te winnen van Lugdunum.

,,Eigenlijk vind ik het wel prettig om weer een bekende tegenstander te treffen”, kijkt Van der Plas alvast vooruit naar volgende week. ,,In de twee wedstrijden dat ze tegen ons hebben gespeeld, hebben ze niet zo veel kansen gecreëerd. Ik vind ze qua sterkte wel een beetje lijken op MVV’27, al vind ik Oudewater verdedigend gezien zelfs nog ietsje zwakker.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Dingjan treurt na uitschakeling in de nacompetitie: ,,Zonde voor iedereen binnen de club”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer