De plek op de ranglijst van Van Nispen (zat.) is even wennen. In de drie seizoenen die de ploeg nu bestaat, kenden de Zilkers alleen maar successen. Twee keer promoveerde de ploeg, één keer werd de nacompetitie gehaald. Nu is het seizoen slechts vier speelronden oud, maar de huidige dertiende plek van Van Nispen (zat.) voelt onrealistisch aan. Met een 2-0 nederlaag bij UVS kwamen de Zilkers ook nog eens niet tot scoren. ,,Maar geen paniek”, weersprak aanvoerder Sven van Hensbergen alle negativisme. 

Het hoort ook gewoon een beetje bij de groei van de ploeg. De Zilkers krijgen voor het eerst in het bestaan van het team gewoonweg zware tegenstand. Dat is inherent aan het niveau waarop het vriendenteam nu speelt. Met een cynische ondertoon zette Van Nispen (zat.) van de week nog op Facebook dat de tegenstander van zaterdag een scout naar De Zilk had gestuurd om het team van Van Hensbergen te analyseren.

,,Dat is nieuw voor ons”, kon de keeper er ook wel een beetje om lachen. ,,Wij halen uit de wedstrijden die wij spelen onze informatie. Daarop kunnen wij altijd nog anticiperen binnen ons team. Tegen UVS speelden we 4-4-2. Maar je kan systemen verzinnen wat je wil, soms zijn tegenstanders gewoon beter. Dat was UVS eigenlijk ook.”

,,We hebben de afgelopen twee weken niet getraind.”

Toch konden de bezoekers in de tweede helft de ploeg uit Leiden nog aardig bijbenen. Helaas voor de Zilkers was alleen het verschil al in de eerste helft gemaakt. Oud-VVSB-verdediger Sven Verlaan opende in Leiden de score. Bart van der Weijden zette nog voor rust de eindstand op het scorebord.

Stootkracht
,,Maar ik heb wel een team gezien”, complimenteerde Van Hensbergen zijn ploeg. ,,Ook al liepen we veel achter de bal aan, we gingen er wel voor. We hebben eerder deze Tweede Klasse gezien dat we conditioneel de mindere waren, daar vond ik tegen UVS niks van terug te zien.”

Het enige wat Van Hensbergen wel zorgen baarde, was het gebrek aan stootkracht voorin. De tweedeklasser kwam voor het eerst dit seizoen niet tot score. ,,Normaal kan Jon Joost Cornelissens wel een goaltje maken voor ons. Maar dat lukte nu ook niet. Jeffrey Koemans was afwezig en Ivo van de Vlugt moet nog terugkomen van een blessure.”

,,Ik denk dat ik van de week wel een whatsappje krijg van René Ras, trainer van Kagia.”

,,Maar je kan het ook niet alleen maar de aanvallers de schuld geven. Het gaat er ook om hoe je staat als als team. Hoe we dat nu moeten gaan oplossen, dat is de grote vraag. Daar praten we gelijk over, na zo’n wedstrijd als zaterdag. Bob Hoogkamer was er ook bij en die had ook zo z’n eigen mening. En dat allemaal gewoon op een relaxte manier onder elkaar.”

Informatie
Voor de doelverdediger blijft na de 2-0 nederlaag bij UVS nog één pijnpuntje over. ,,We hebben de afgelopen twee weken niet getraind. Ik hoop wel dat we met elkaar bereid blijven om één keer in de week te blijven trainen. Dat ging niet vanwege werk of andere dingen, maar dat moeten we wel blijven doen. Deze groep is te goed om onderaan te blijven bungelen in de Tweede Klasse.”

Misschien krijgt Van Nispen (zat.) in de weg omhoog nog hulp uit onverwachte hoek. Volgende week spelen de Zilkers tegen Soccer Boys. ,,Ik denk dat ik van de week wel een whatsappje krijg van René Ras, trainer van Kagia. Zij hebben al tegen Soccer Boys gespeeld. Hij stuurt mij wel wat informatie over die ploeg. Dat doen we vaker onderling. Ik denk alleen dat René uiteindelijk er meer mee doet…”

Archieffoto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Valken ’68 en Kagia zijn nog een eindje van elkaar verwijderd’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude