De 6-0 overwinning op VVSB was voor de zaterdagtak van Van Nispen niet genoeg om zaterdag de titel in de Vierde Klasse voor zich op te eisen. Omdat ook concurrent Blauw Zwart won, volgt er komende zaterdag een beslissingswedstrijd. Op het veld van Katwijk gaan de twee ploegen uitmaken wie er met de titel gaat strijken. De winnaar promoveert naar de Derde Klasse. De verliezer krijgt nog een herkansing en gaat de nacompetitie in.

Twintig minuten lang konden de paarsgelen Van Nispen nog volgen, maar toen ging het mis. VVSB-speler Nils van Eeden trok aan de noodrem net voor de zestien meter en kon de douche gaan opzoeken met rood. Een klusje voor Jon-Joost Cornelissens die de vrije trap perfect inschoot: 1-0.

De ban was gebroken temeer ook omdat VVSB met tien man weinig meer in de melk te brokkelen had. Toen het rond de 32e minuut 2-0 werd door Pieter-Koen van der Plas leek het een kwestie van tijd dat de score in hoog tempo zou oplopen. Dat gebeurde niet ondanks een aantal goed opgezette aanvallen van de Van Nispen-brigade werden die niet verzilverd.

Een afgekeurd doelpunt van VVSB bracht de equipe na de rust ook niet van de wijs. Rond de 52e minuut kwam Thomas van Winsen in de ploeg voor Niels Bosma. Van Winsen sloeg gelijk bij zijn eerste balcontact toe: 3-0. Tien minuten later was het weer Van Winsen die scoorde en de 4-0 achter Luuk van Paridon werkte. Bij beide treffers was uitblinker Van der Plas als aangever betrokken.

Honderd goals
Wie anders dan Van der Plas was de maker van de historische, honderdste goal in de competitie: 5-0. Dat het nog 6-0 werd door Michiel Polman was alleen maar goed voor het vertrouwen. Na afloop van de wedstrijd was Van Nispen- coach Gerrits tevreden. ,,We moesten even op stoom komen de eerste twintig minuten. Het was ook een kwestie van heel blijven omdat het er soms stevig aan toe ging, wat ik niet had verwacht. VVSB speelde nergens meer voor. Geduld is een schone zaak had ik in de rust nog maar eens aangegeven. Wij hadden ook niet anders verwacht dat Blauw-Zwart zou winnen vandaag tegen WVC. De jongens hadden veel vertrouwen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.”

,,Volgende week staat de volgende uitdaging voor de deur in Katwijk. We spelen dan tegen een goede ploeg om de titel. We gaan er gewoon voor en ik heb er veel vertrouwen in. Wij hebben veel spelers lopen die het verschil kunnen maken. Wij hebben een keeper in doel staan die zo in de Derde Divisie mee kan. Eigenlijk moet je met 68 punten al kampioen zijn, maar dat zegt ook weer niet alles blijkt maar weer eens.”

Uitblinker
Ook uitblinker Van der Plas heeft veel vertrouwen dat zijn team alsnog kampioen wordt. ,,Wij hebben een goed elftal lopen met veel inhoud. Vanaf het begin dat we hier spelen bij deze club voelen we ons hier heel goed thuis. De mensen hier bij de club doen alles voor ons. Geweldig gewoon hoe we hier werden verwelkomt en aan de slag konden met dit team. Die aspecten werken allemaal mee en komen ook tot uiting in de prestaties. Ik moet wel zeggen dat er teams bij zijn die makkelijk zijn te verslaan. Als je uitslagen neerzet van 7-1, 8-1 weet je wel hoe laat het is. Dat neemt niet weg dat we hier iets willen neerzetten. Deze week gaan we ons goed voorbereiden en lekker trainen. Ik heb altijd het geloof gehad dat we zouden promoveren. Maar dat we nu ook kampioen kunnen worden, is een bonus. We waren er vooraf van uitgegaan om met dit team de nacompetitie te bereiken. Het zou mooi zijn als we gelijk de eerste kans pakken.”

Van Nispen- VVSB 6-0 (2-0) 21. Cornelissens 1-0, 32. Van der Plas 2-0, 57. Van Winsen 3-0, 62. Van Winsen, 4-0. 77. Van der Plas 5-0, 84. Polman 6-0.

Van Nispen: Hensbergen, Annegarn, De Ridder, Van der Plas, De Kok (45. Kok), Polman, Van der Vlugt, Viergever, Imthorn, Cornelissens, Bosma (54. Van Winsen).
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)