Van Nispen zaterdag heeft dinsdagavond alsnog de titel binnen gehaald in de Vierde Klasse A. Het won de beslissingswedstrijd tegen Blauw Zwart met 2-0. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark De Voscuyl in Oegstgeest. Ruim 800 toeschouwers waren op het duel afgekomen. De wedstrijd had nogal wat voeten in de aarde omdat Blauw Zwart in eerste instantie een punt in mindering kreeg. De club won echter afgelopen week het beroep dus konden de degens alsnog worden gekruist om de fel begeerde titel.

Deze kampioenswedstrijd was de eerste helft volledig het aanzien waard. Dat de tweede helft van minder kwaliteit was, deerde Van Nispen niet. De titel was binnen want daar ging het om. Met de rust stond het 1-0 voor de Zilkers door Marijn de Kok na een steekpass van Ivo van der Vlugt. Acht minuten na rust schoot Pieter-Koen van der Plas met een schitterende stift zijn 23e seizoenstreffer binnen: 2-0. Na een jaar in de Vierde Klasse promoveert de ploeg van Wout Gerrits naar de Derde Klasse.

,,Het mooiste vind ik dat de club Van Nispen ons de kans heeft gegeven om op de zaterdag te spelen op de thuishaven van de club.”

,,We hebben ons niet van de wijs laten brengen door al het gedoe met wel of niet spelen. We wilden maar een ding en dat was kampioen worden. Ik ben trots dat we in deze wedstrijd hebben aangetoond de we het meeste recht hebben op deze titel. Het geeft ons een goed gevoel dat we op de juiste en sportieve manier hebben gewonnen. De jongens hebben een geweldig seizoen neergezet. Als je dan gelijk promoveert met een keer trainen in de week neem ik daar mijn petje voor af”, sprak Gerrits na afloop vol lof over zijn ploeg.

Twee keer trainen
Redt zijn ploeg het straks in de Derde Klasse ook met een keer trainen, of moet men naar twee keer trainen in de week? ,,Daar gaan we zeker over praten op een later tijdstip. Je krijgt straks te maken met betere tegenstanders. Dan moet je naar mijn mening over meer conditie beschikken. Nu kregen een paar spelers pijntjes de tweede helft. Dat is toch een vorm van fitheid na een seizoen. Maar nu is dat even niet aan de orde. We gaan nu eerst maar eens even lekker een drankje nemen. Het feestje komt nog later. De rest komt daarna aan de orde kan ik je verzekeren.”

De eerste helft hoefden de vele toeschouwers zich niet te vervelen op De Voscuyl want er werd aantrekkelijk gevoetbald. Na tien minuten kwam de eerste grote kans voor Van Nispen. Uit een vrije trap vanaf rechts kopte Frank Imthorn formidabel in, maar Mike van Zonneveld redde eveneens formidabel. Een paar minuten later was het wel raak en zette Marijn de Kok Van Nispen op de begeerde 1-0 voorsprong. De tegenstander nam het over en vier minuten later leek dat succes te hebben, maar de ingeschoten bal toucheerde de lat.

De Kok: ,,Na de 1-0 hadden we gelijk door moeten pakken. We laten Blauw-Zwart zelf in leven na de 1-0. We hadden met de rust zeker op 2-0 moeten staan.”

Dat gebeurde niet omdat Blauw Zwart-doelman Van Zonneveld twee keer weergaloos redde. En schot van De Kok tegen de lat kon hem ook niet verontrusten. Blauw Zwart kon er weinig tegenover stellen. Het bleef bij dreiging en een schot tegen de kruising. De ploeg paste zich teveel aan Van Nispen. Na verloop van het eerste half uur werd wel duidelijk dat de formatie van Gerrits de regie in handen had. Alleen de stand liet zich dat niet aanzien. Toch was het volop genieten van de tweestrijd die zich ontwikkelde in het eerste bedrijf. Passie, vechtlust, strijd, en een dosis kopduellen die meestal allemaal voor Van Nispen waren. De Zilkers maakten gretig gebruik van dat voordeel omdat de ploeg veel lengte in huis heeft.

Cadeau voor de club
Over de tweede helft was De Kok een stuk minder tevreden. ,,Ik moet zeggen dat een gebrek aan fitheid ons parten speelde. We maken gelukkig snel de 2-0 en dat was het breekpunt van de wedstrijd. We domineerden daarna niet meer de wedstrijd. We zakten ook teveel in en maakten te weinig acties. Natuurlijk lijkt het dan dat wij teveel onder druk staan, maar ik heb dat niet zo ervaren. We zijn eigenlijk weinig in de problemen gekomen. Het werd wel een lange tweede helft omdat de 2-0 snel op het scorebord stond. We hebben de scenario’s nog goed doorgesproken in de rust. Dat heeft goed uitgepakt. Het is fantastisch dat we in het eerste jaar de titel pakken. Het mooiste vind ik dat de club Van Nispen ons de kans heeft gegeven om op de zaterdag te spelen op de thuishaven van de club. Vanaf het begin dat we hier spelen zijn we terecht gekomen in een warm bad. Dit is ons cadeau aan de club schrijf dat maar op.”

Van Nispen-Blauw Zwart 2-0. (1-0) 17. De Kok 1-0, 52. Van der Plas 2-0.

Van Nispen: Van Hensbergen, Annegarn( 80. Van Winsen), De Ridder, Schoenmakers, Van der Plas, De Kok, Polman, Van der Vlugt, (85. Segaar), Imthorn, (65. Kok), Cornelissens, Bosma.

Foto’s: Trudy van den Berg