De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar wordt door Van Nispen altijd aangegrepen een feestje te vieren. Het werd ouderwets gezellig, en daar was ook alle aanleiding toe. Van Nispen klopte MMO met 2-1. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, hadden de Zilkers weinig te duchten van de opponent. ,,Op basis van de eerste helft hebben we terecht gewonnen, maar we hadden het onszelf beduidend makkelijker kunnen maken”, aldus trainer René Ras

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Zilkers. De ene na de andere kans wist de equipe van Ras te creëren, maar de ploeg deed zichzelf tekort door slordig met de kansen om te springen  „In de eerste helft waren we een klasse beter dan MMO”, stelde Ras. ,,We kwamen op voorsprong door een eigen goal. Na goed doorgaan van August Geerlings die een strakke voorzet gaf, werd de bal in eigen goal gewerkt door een MMO-verdediger. We vergaten vervolgens om de score uit te breiden. We speelden goed positiespel, maar in de laatste fase wilde het niet lukken.”

Jelle Vleugel-Van Nispen-MMO                                            Van Nispen-middenvelder Jelle Vleugel aan de bal

Zo gemakkelijk als het voor rust ging, zo moeizaam verliep de tweede helft voor de thuisploeg. De Zilkers vielen ver terug. ,,We speelden een matige tweede helft”, erkende Ras. ,,We maakten veel verkeerde keuzes en waren onnauwkeurig aan de bal. Gaandeweg de tweede helft bekroop mij het gevoel dat de bal wel eens de verkeerde kant op kon vallen. MMO creëerde weinig kansen en hoopte dat de bal een keer goed zou vallen.  Ongeveer acht minuten voor tijd kregen we het deksel op onze neus en gebeurde waar ik al bang voor was.  Gelukkig maakt August Geerlings vlak voor tijd de winnende door een goede aanval beheerst af te ronden”, aldus een realistische Ras.

Nick van Westerop, die na enkele weken blessureleed weer terug in het basiselftal keerde, had een vergelijkbare wedstrijd als zijn trainer gezien. ,,In de eerste helft begonnen we goed, maar lieten we na om de wedstrijd te beslissen. MMO is maar één keer gevaarlijk geweest via een counter met een schot op de paal. In de tweede helft speelden we slecht, maar MMO werd ook niet gevaarlijk. Een aantal minuten voor tijd maakten zij gelijk, maar vlak daarna kwamen we na een goede aanval weer op voorsprong.”

Van Nispen-MMO                                               Matchwinner August Geerlings wordt bejubeld

De Zilker is gematigd tevreden over wat zijn ploeg tot nu toe heeft laten zien. ,,We hebben geen onnodige punten laten liggen tegen ploegen die onder ons staan. Dat is positief. Aan de andere kant hebben we ook pas één punt gepakt tegen hoger genoteerde ploegen en dat is eigenlijk te weinig”, aldus Van Westerop.

Waar dit precies aan ligt, is volgens Van Westerop lastig te zeggen. „Deels door blessures. Daardoor hebben we niet genoeg in dezelfde opstelling kunnen spelen en ontbreken vastigheden. Maar dit wil ik niet als excuus opvoeren. We zijn, denk ik, niet volwassen genoeg om wedstrijden definitief te beslissen.”

Foto’s: Trudy van den Berg