In de Derde Klasse A werd zondag 31 keer gescoord door alle teams bij elkaar. In sommige wedstrijden regende het doelpunten. Van Nispen (zon.) deed daar vrolijk aan mee. In eigen huis slaagde de ploeg van René Ras er echter niet in om een 3-0 voorsprong over de streep te trekken (3-3).

Waarom het niet lukte voor de thuisploeg om de ruime voorsprong over de streep te trekken is een raadsel. De oefenmeester van de ploeg uit De Zilk, Ras, moest er zelfs een beetje om lachen. ,,Ik dacht dat 3-0 genoeg zou zijn. Zeker als je tien minuten na de rust nog de nul houdt.”

Mooie goals
De thuisploeg startte uitstekend aan de wedstrijd tegen Kickers’69. Na een vlot lopende aanval van achteruit kon Marc de Groot doorlopen. De verdediger stoomde door in het zestienmetergebied en schoot de bal hard in de bovenhoek: 1-0.

Niet veel later was het Jelle Vleugel die zich liet gelden. De middenvelder werd vrijgespeeld en tilde de bal met een boogballetje over de vijandelijke doelman heen: 2-0. Aan de schoonheid van de doelpunten lag het in ieder geval niet. Voor de thee werd het nog 3-0. Na een prima aanval was Mike van Haaster het eindstation.

Ferdy Smit wil met een man in z’n rug de bal controleren

,,Je zou denken dat drie doelpunten ruim genoeg is om de wedstrijd binnen te halen”, ging Ras na afloop verder over de spectaculaire puntendeling. ,,Na de rust kregen we nog twee goede kansen en die maakten we niet. Aan de andere kant viel de 3-1 en binnen tien minuten stond het 3-3. Ik vond niet dat het aan de inzet lag. Na de 3-1 stopten we gewoon met kansen creëren.”

,,In de eerste helft speelden we redelijk voetbal en kregen we vijf kansen. Dat we er daar drie van maakten is erg lekker. Ik moet eerlijk zeggen dat onze doelman een paar goede ballen pakte. Dan nog vond ik ons de betere partij. Normaal moet een 3-0 voorsprong genoeg zijn.”

Lantaarndrager
Door het gelijkspel is Van Nispen geen hekkensluiter meer in de Derde Klasse. De ploeg heeft één punt meer dan Bernardus en heeft daarnaast nog drie wedstrijden te goed. In tegenstelling tot vele ploegen breken er voor De Zilkers twee belangrijke weken aan met drie inhaalwedstrijden.

,,Als wij uit zes wedstrijden zes punten halen, dan denk ik dat we veilig zijn. Het is niet persé lekker dat wij nu moeten doorvoetballen en de andere ploegen niet. We hebben toch te maken met een paar blessures. De komende weken moeten we ervoor zorgen dat we erin blijven.”

Foto’s: Trudy van der Berg