Voor Van Nispen moest het zondag tegen ASC gebeuren. In de strijd tegen direct degradatie kon de ploeg van René Ras zich geen misstap meer permitteren. Met de druk van de hekkensluiter op de geelhemden er vol op slaagden de Zilkers met de zenuwen om te gaan. De Oegstgeestenaren werden met 2-0 verslagen.

De grootste concurrent in de strijd tegen degradatie is Bernardus. Ze moesten tegen FC Rijnland, die club heeft na de winterstop met een enorm verval te maken. Daar bovenop komt nog dat de Zilkers geen goede relatie hebben met de ploeg uit Leiden. Er werd dus al een beetje rekening gehouden met de winst van de ploeg uit Hazerswoude – Rijndijk. Dat scenario kwam ook uit. Bernardus stond bij rust ook al met 2-0 voor.

„We voetbalden in de eerste helft redelijk, dus we wisten dat we al op het goede spoor terecht waren. Alleen moesten we het even afmaken. Maar door de tussenstand op het veld in Leiden wisten we dat we echt moesten. Daardoor gaf iedereen ook net dat beetje extra die je nodig had vandaag”, aldus aanvoerder Nick van Westerop die aangaf dat zijn ploeg het juist fijn vond om de tussenstand bij Bernardus te weten.

,,Dit was één van de belangrijkste overwinning die we dit jaar hebben behaald.”

„Natuurlijk moet je van te voren uitgaan van eigen kracht en zelf winnen. Maar je weet ook dat FC Rijnland de tweede seizoenshelft nog niet veel gepresteerd heeft. Daardoor houd je rekening met overwinning van Bernardus. Als je dan hoort dat ze inderdaad achter staan wil je nog een paar stappen harder lopen om de winst over de streep te trekken.“

Vertrekkers
Ook het ‘willen winnen’ voor drie vertrekkers voor het thuispubliek, bleek het duwtje in de goede richting voor Van Nispen (zon.). Luuk Zonneveld vertrekt naar SJC, René Ras naar Kagia en Van Westerop stopt ermee. Na twaalf jaar het rood-geel gedragen te hebben, waarvan acht als aanvoerder is het welletjes geweest voor de man die tussentijds nog drie jaar bij VVSB voetbalde.

Een spandoek met een knipoog voor de vertrekkende Van Westerop

„Het was een beetje een gekke wedstrijd voor mij. We moesten natuurlijk winnen om te zorgen dat we niet op de laatste plek terecht kwamen, maar tegelijkertijd wilde ie ook goed afscheid nemen van het thuispubliek. Vooral na het maken van de 2-0 ging het afscheid wel even door me heen. Toen had ik wel het gevoel dat het klaar was voor mij. Al moeten we volgende week natuurlijk nog volle bak strijden om handhaving veilig te stellen”, aldus de echte clubman, die afscheid neemt om ook tijd vrij te maken voor bijvoorbeeld andere sporten, zoals tennis.

Van Nispen begon overigens ijzersterk aan de wedstrijd. Als de club nog wat zorgvuldiger was geweest in het afronden en het versturen van de eindpass, had het na twintig minuten al 2-0 moeten staan. Daarna kwamen de rood-zwarten wat beter in hun spel. En kregen ook zij een dot van een kans.

,,De opluchting was mega groot na het vallen van de 2-0. Het harde werken werd hiermee beloond.”

In de tweede helft werd Van Nispen weer wat sterker en dat betaalde zich ook uit. Uit een vrije trap werd de bal geschampt door Jeffrey van der Geest en stonden de Zilkers met 1-0 voor. Daarna werd het billenknijpen voor iedereen die Van Nispen een warm hart toedroeg, want de 2-0 bleef lang uit.

Opluchting
Van Nispen ging, misschien door de stand op de ranglijst, ook wat angstiger naar achteren voetballen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam de bevrijdende 2-0 alsnog. Na een lange bal van achteruit kopte Dick Verhoeven hem door, waardoor Mike van Haaster de bal hard tegen de touwen kon schieten. „Dit was één van de belangrijkste overwinning die we dit jaar hebben behaald. Het was spannend tot het einde, maar we hebben het geflikt. De opluchting was mega groot na het vallen van de 2-0. Het harde werken werd hiermee beloond”, aldus een opgeluchte trainer Ras.

Van Nispen (zon.) – ASC 2-0 (0-0). 62. Van der Geest 1-0, 90. Van Haaster 2-0

Van Nispen (zon.): Van Maris, L. Zonneveld, Van Westerop, Van der Linden, Korfage, De Groot, Mossel (57. M. van Haaster), Vleugel, Van der Geest (86. Duivenvoorde), J. van Haaster, B. Zonneveld (80. Verhoeven)

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Bij FC Lisse staat het water tot aan de lippen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)