Van Nispen heeft zichzelf te kort gedaan door vlak voor tijd te verliezen bij Nicolaas Boys. Dat kunnen later wel is hele dure verliespunten zijn. Na een goede eerste helft werd de wedstrijd alsnog uit handen gegeven. Na de 2-1 nederlaag tegen de ploeg uit Nieuwveen waren de druiven dan ook behoorlijk zuur. 

De kleedkamer was heel erg stil na de verloren wedstrijd tegen Nicolaas Boys. De bezoekers hadden namelijk meer verdiend, vond Jelle Vleugel. „Iedereen was er goed ziek van. Dat was denk ik ook goed om te zien. En tekent de spirit in de ploeg. Dus was het niet gek dat we met z’n allen heel stil waren in de kleedkamer.“

De Zilkenaren begonnen heel goed aan het duel. „Zij hebben op een vrije trap na niet veel gecreëerd. Wij waren gevaarlijk met een vrije schop en een paar schoten. Op een gegeven moment gaf ik een steekpass op Jeffrey van der Geest en die maakte een één-op-één goed af. Een terechte voorsprong op basis van de eerste helft.”

,,Toen knakte er toch wat in de ploeg, denk ik.”

Weer zorgde Van der Geest ervoor dat hij belangrijk was voor zijn ploeg. Sowieso stak hij de laatste weken al uitstekend in vorm. Het is voor Van Nispen te hopen dat hij die vorm in de twee belangrijke wedstrijden die nog resteren vast kan blijven houden. Aan het begin van de tweede helft leek er in eerste instantie weinig aan de hand voor de mannen van trainer René Ras.

„Aan het begin van het tweede bedrijf drongen zij wel wat aan, maar kwamen we amper in de problemen. Wij hadden alleen niet meer de kracht om er onderuit te voetballen en zelf aan aanvallen toe te komen. Maar er leek geen vuiltje aan de lucht voor ons.”

Pech
Tot de laatste fase van de wedstrijd was aangebroken. ,,Zij scoorden tien minuten voor de tijd de bevrijdende 1-1. Maar op de manier waarop die viel, was extra zuur voor ons. Een van richting veranderd schot belandde in de kruising. Ik zag het zelf niet, maar m’n teamgenoten zeiden dat Tom van Maris hem anders vrijwel zeker had gestopt.”

,,De ene keer gaat het met 5-3-2 goed en de andere keer loopt het met 4-3-3 weer uitstekend.”

,,Toen knakte er toch wat in de ploeg, denk ik. Ook al probeerden we elkaar weer op te peppen om in ieder geval het gelijkspel over de streep te halen. Het mocht alleen niet zo zijn.”

Tactiek
Op basis van de eerste helft was een gelijkspel zeer verdiend geweest voor de ploeg uit de Zilk. Er werd veel inzet getoond en bij vlagen goed gevoetbald.

„Het is erg jammer voor ons, maar we moeten door. We hebben nog twee wedstrijden te spelen tegen ASC en Altior. Daarin moeten we bekijken in welk systeem we dat gaan doen, want daarin zijn we nog wel een beetje zoekende. De ene keer gaat het met 5-3-2 goed en de andere keer loopt het met 4-3-3 weer uitstekend. Dat ligt natuurlijk ook aan de tegenstander.”

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Campfens: ,,De kracht van de groep is het stukje realisme van de jongens”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)