Met een rake vrije trap schoot Stan van Maris zichzelf op het wedstrijdformulier voor Van Nispen (zon.) tegen WIK in de Derde Klasse Laag. Het moet één van de laatste wapenfeiten worden van een raar seizoen voor De Zilkers. De ploeg van Roy Schulpzand kwam net één plaatsje te kort voor de kampioensklasse voor promotie naar de Tweede Divisie en is vanwege het wegvallen van de Vierde Klasse volgend seizoen in West II veroordeeld tot het spelen van wedstrijdjes voor spek en bonen tegen onbekende tegenstanders. 

Leuk is anders, vindt ook de jonge Van Maris. ,,Eigenlijk ben ik blij als het over een week klaar is. We spelen nog één potje tegen Wanica Star. Het is veel leuker om tegen clubs als FC Aalsmeer of SJZ in de reguliere competitie te voetballen.”

Echt makkelijk had Van Nispen (zon.) het in eigen huis niet tegen het onbekende WIK. Na negentig minuten spelen was een magere 2-1 overwinning met tien man het eindresultaat. ,,Het was drama van onze kant”, vond Van Maris. ,,We hadden veel te weinig tweede ballen en waren eigenlijk veel te slap in de wedstrijd zelf. Zij hadden een kleine linksbuiten die ik wel goed vond en een aardige middenvelder, maar ook niet meer dan dat.” Met de 2-1 overwinning gaat Van Nispen (zon.) samen met SJZ aan de leiding van de Derde Klasse Laag, voor wat het waard is.

,,We hebben wel vaker een paar oefenpotjes gespeeld tegen dat soort Haarlemse ploegen.”

Volgend seizoen zal de Zilkse vereniging nog ‘gewoon’ actief blijven in de Derde Klasse in West II, om het jaar daarna naar alle waarschijnlijkheid over te stappen naar West I, waarin het zondagvoetbal nog een veel levendiger bestaan leidt. ,,We hebben er als spelersgroep twee keer over gesproken met het bestuur. Ik snap de overstap naar West I wel.”

Blijver
Sterker nog, Van Maris vindt de overstap prima en zal daar zelf ook nog de komende jaren in actief zijn als alles goed loopt. ,,We hebben wel vaker een paar oefenpotjes gespeeld tegen dat soort Haarlemse ploegen. En de tegenstanders waren best leuk om tegen te voetballen. Ik blijf nog wel een paar jaar voor de club spelen, net als een groep andere jonge gasten.”

Stan van Maris (l) en Joost Verwer maakten zondag de Zilkse goals

Met een grote groep jongelingen hoopt Van Nispen in de komende jaren uit te kunnen groeien naar een stabiele club met eigen gezicht. ,,Qua veldspel en afspraken binnen het team hebben we dit jaar wel vooruitgang geboekt ten opzichten van vorig jaar. Ik ben ook wel blij met de nieuwe trainer. Ik kan goed met hem overweg en hij houdt wel van de gezelligheid na afloop van de wedstrijd. Anders moet je hier ook geen trainer worden.”

Ervaring
Met z’n rake vrije trap zette Van Maris zichzelf in ieder geval weer goed op het lijstje van de trainer voor standaardsituaties. ,,Van de ene keer dat ik scoor, schiet ik er verder tien in de muur of over”, bleef Van Maris kritisch met een knipoog. ,,Nu blijf ik in ieder geval bovenaan op het lijstje staan. Maar Jelle Vleugel kan ze ook nemen.”

,,Ik vind dat wij met de ploeg die we volgend jaar hebben, met misschien nog wat extra spelers, mee moeten kunnen doen bij de top 3 van de Derde Klasse.”

Met de naam van Vleugel is direct één van de sterkhouders benoemd die ook volgend seizoen op Sportpark Wassenaar actief blijft. Ook Koen van der Linden en de andere doelpuntenmaker van zondag, Joost Verwer, gaven enkele weken geleden aan sowieso nog één jaar bij de derdeklasser te blijven voetballen.

,,We hebben alle drie die spelers hartstikke nodig volgend seizoen. Die ervaring op het veld is belangrijk. Ik vind dat wij met de ploeg die we volgend jaar hebben, met misschien nog wat extra spelers, mee moeten kunnen doen bij de top 3 van de Derde Klasse. Ook al ken ik nog niet alle tegenstanders voor volgend seizoen.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Vrouwe Fortuna niet op de hand van Foreholte’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)