Een ezel stoot zich over het algemeen niet tweemaal aan dezelfde steen. Toch? Van Nispen (zon.) wel. De Zilkers werden een week geleden verrast door Graaf Willem II/VAC (3-2). Zeven dagen later stond exact dezelfde einduitslag op het scorebord tegen opnieuw een laagvlieger: Alphen. En ook het spelbeeld leek gekopieerd van een week daarvoor.

Vreemd genoeg leerden de Zilkse voetballers dus niks van de verloren wedstrijd tegen Graaf Willem II/VAC. Want ook tegen Alphen begon de ploeg van Roy Schulpzand matig aan de wedstrijd. ,,Pas bij een 2-0 achterstand werden we weer wakker”, bemerkte één van de doelpuntenmakers, Philip Mossel. Jeffrey van der Geest maakte de andere Zilkse goal.

,,We begonnen helemaal niet scherp. En dat hebben we echt aan onszelf te wijten. We kwamen alsnog terug tot 2-2 en gaven het uiteindelijk nog helemaal weg met een tegengoal in de laatste minuut.” Bij die tegengoal verloor het ook doelman Tom van Maris. De goalie moest vlak buiten het strafschopgebied aan de noodrem trekken en kon met rood inrukken.

,,We hebben als team direct tegen Stan gezegd dat we hem helemaal niks verweten.”

Alphen scoorde daarna uit de toegekende vrije trap. ,,Het broertje van Tom, Stan, ging op de goal. We hadden al drie keer gewisseld. Hij heeft in het verleden wel vaker gekeept. Hij kan het prima. Maar bij de 3-2 blunderde hij tot tweemaal toe. Eerst glipte de bal uit z’n handen en daarna gleed de bal nog door z’n benen heen.”

,,Hij kon wel door de grond zakken”, zag Mossel. ,,Maar we hebben als team direct tegen Stan gezegd dat we hem helemaal niks verweten. Het was onze eigen schuld. En achteraf konden we zelfs nog een beetje om lachen.”

Wel als een boer met kiespijn. Want door drie nederlagen op rij is Van Nispen (zon.) afgezakt naar de achtste plek op de ranglijst. En dat terwijl de geelhemden op de helft van het seizoen in de top zes wil staan. Die top zes zal vanaf dat moment de kampioenspoule gaan vormen in de Derde Klasse.

,,Het voordeel is, is dat we alles nog in eigen hand hebben”, ziet Mossel als hij een blik werpt op het programma. ,,We hebben nu nog vier duels te gaan voordat die splitsing wordt gemaakt. Daarin moeten we tegen directe concurrenten. Het ligt allemaal dicht bij elkaar. We hebben het alleen onszelf een stuk lastiger gemaakt door drie keer achter elkaar te verliezen.”

,,Er zijn wel meer mensen geschrokken van die botsing.”

Overigens gaat het met Mossel weer helemaal goed nadat hij begin november keihard in botsing kwam met de keeper van SJZ op eigen veld. ,,Van die botsing heb ik een week lang last gehad. Daarna ben ik weer gaan voetballen en weer naar school gegaan. Het enige wat ik er aan over heb gehouden is een litteken onder mijn oog.”

VVSB
,,Het was op dat moment allemaal wel even schrikken, maar uiteindelijk ben ik er goed vanaf gekomen. Er zijn wel meer mensen geschrokken van die botsing, want een week later, toen we de seizoenafsluiter met Zanger Alex hadden bij Van Nispen kwam iedereen naar mij toe om te vragen hoe het met ging.”

,,Ik ben ook trainer bij VVSB en ook daar vroeg iedereen het. Stiekem werd ik er wel een beetje gek van om constant uitleg te geven. Maar goed, iedereen bedoelde het goed.”

Foto: Theo van Gijlswijk

Lees ook: ‘Mossel (Van Nispen zon.): ,,In de ziekenwagen kwam ik weer een beetje bij”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein