Katwijk sloot het seizoen voor eigen publiek af tegen Scheveningen met een volgende domper. In een matig duel trokken de bezoekers met 1-2 aan het langste einde. ,,Het liep gewoon niet lekker, laat het seizoen maar snel voorbij zijn”, vatte Bennie van Noord de algemene teneur in het oranje-zwarte kamp na afloop kernachtig samen.

Voor Katwijk het besefte keek het tegen een achterstand aan toen Kevin Gomez-Nieto de openingstreffer voor zijn rekening nam. Een onnodige tegendoelpunt waarvoor Van Noord hoogstpersoonlijk het boetekleed aantrok. ,,Ik werd gepasseerd alsof ik er niet stond. Ik stapte gewoon te vroeg in om vervolgens kinderlijk eenvoudig te worden gepasseerd. Met als gevolg de 0-1. We liepen dus al snel achter de feiten aan.”

Slechte fase
Katwijk slaagde er na deze goal niet in om die tegenvaller nog voor de thee te verwerken en omdat Scheveningen niet zo nodig meer hoefde, viel er weinig te genieten voor het matig opgekomen publiek. Katwijk mocht daarbij nog van geluk spreken dat Gomez vergat om kort voor rust de marge te verdubbelen, terwijl de paal naast keeper Mark de Vries de gastheren kort hierna eveneens behoedde voor een grotere achterstand. Van Noord: ,,We wilden echt wel, daar ging het niet om. We zitten in een fase waarin het gewoon niet lekker loopt.”

,,Het lijkt er door het scoreverloop op dat Scheveningen vandaag de betere ploeg was, maar dat vond ik niet het geval.”

In de pauze bleven Van Noord en Omar Hamdi in de kleedkamer achter. Met Sten Vreekamp en Rick van der Meer in de ploeg trachtte Jan Zoutman de oranje-zwarte malaise te doorbreken. Dat leverde wel mogelijkheden, maar geen goals op voor het aandringende Katwijk.

Blessures
Tot overmaat van ramp kreeg de thuisploeg halverwege het tweede bedrijf een volgende tik op de neus toen Barry Rog op de counter de 0-2 op het scorebord zette. Uiteindelijk zorgde een benutte strafschop van Robert Susan met nog een klein kwartier op de klok voor een hectische slotfase. Daarin ontsnapte Scheveningen enkele keren aan de gelijkmaker, maar uiteindelijk sleepte de formatie van John Blok de drie punten alsnog over de eindstreep.

,,We wilden er echt wel iets van maken, maar als puntje bij paaltje komt, is ons spel gewoon niet goed genoeg. Zelf kom ik terug van een langdurige blessure, dus dan wil je het zelf ook best nog wel even laten zien. Het lijkt er door het scoreverloop op dat Scheveningen vandaag de betere ploeg was, maar dat vond ik niet het geval. De 2-2 zat er in de slotfase nog dik in, maar ook dat lukte niet.”

,,Het blijft mede door de talloze blessures een klotenseizoen.”

,,Terugblikkend kan je zeggen dat we het ondanks de blessuregolf nog best goed hebben gedaan. Als je het seizoen met vijf centrale verdedigers begint en je kunt er op een bepaald moment slechts eentje opstellen, dan zegt dat ook iets. Eigenlijk speel je een jaar lang in een steeds wisselende opstelling en dat komt het voetbal nooit ten goede. Wij zijn nu eenmaal Katwijk en daar wordt zowel door de binnen- als buitenwacht het nodige van verwacht. Dat zat er dit jaar echter niet in”, verklaart Van Noord het matige seizoen waarin naast tien remises ook acht nederlagen werden geleden.

Oplader
Zelfs de huidige vijfde plaats op de ranglijst kan voor Katwijk nog in het geding komen als het in haar laatste competitie duel bij Koninklijke HFC geen resultaat weet te behalen. ,, Natuurlijk gaan we daar naartoe voor de winst. Maar hoe het ook afloopt, het blijft mede door de talloze blessures een klotenseizoen. Wat dat betreft mag het zo snel mogelijk afgelopen zijn. Daarna maar aan de oplader met elkaar om volgend seizoen wel te doen, wat dit jaar niet gelukt is”, blikt Van Noord alvast vooruit naar de volgende voetbaljaargang.

Foto: Peter Teunissen

Lees ook: ‘Ontketend Hillegom pakt laatste strohalm’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)