De combinatie van vier blessures in de achterste linie (Raoul Esseboom zat op de bank, Michiel van Dam, Omar Hamdi en Kay Blokland waren helemaal niet inzetbaar) en slordig omgaan met het balbezit, zorgde ervoor dat Katwijk het eerste verlies van dit seizoen moest slikken. GVVV speelde met het mes tussen de tanden en een messcherpe Berry Powel in de punt, met twee goals was de oude krijger de gevierde man bij de Blauwen uit Veenendaal, zorgde voor een Veenendaalse overwinning op De Krom: 2-3.

Bennie van Noord, die een centraal (gelegenheids-)duo achterin vormde met Rick van der Meer was duidelijk over de gegeven omstandigheden vooraf en het vertoonde spel. ,,We riepen het over onszelf af. Bij de 0-1 waren we met zijn allen alweer onderweg naar voren na een afgeslagen corner, waardoor Danny de Leeuw helemaal vrijkomt op de rand van het zestienmetergebied,” stelt van Noord, die wel zag dat zijn ploeg de veerkracht had om na een 0-2 achterstand zichzelf terug te knokken in de wedstrijd.

Overigens kreeg Powel de 0-2 op een presenteerblaadje. De goalgetter reageerde attent na een slippertje van Katwijk-goalie Ricardo Kieboom: 0-2. De thuisploeg had het lastig met de ploeg uit Veenendaal, maar toch kon de spanning in de wedstrijd vlak voor rust terug worden gebracht. Marciano Mengerink schoot vlak voor de pauze namelijk de 1-2 binnen. In de tweede helft gingen de oranjehemden op zoek naar eerherstel en via clubtopscorer Mike van den Ban vonden ze die ook. De middenvelder bleek in zijn afronding messcherp en zette de gelijkmaker op het bord: 2-2. Het was alweer de derde treffer van het seizoen voor de doelpuntenmaker.

Scherpte voor de goal
,,Door die goals kort voor en kort na rust knokken we onszelf goed terug. In de fase erna krijgen we nog een aantal goede mogelijkheden, maar missen we de scherpte voor het doel om ook die derde te maken.” De derde goal viel uiteindelijk wel aan de andere kant. Een pijnlijk moment voor rechtsback Bart Sinteur, die op snelheid werd geklopt door routinier Powel. Sinteur was niet de enige die blaam trof bij die treffer, zegt van Noord. ,,In de fase daarvoor ging al zoveel fout. Allereerst weer makkelijk balverlies. Daarnaast moet ik ook vooruit komen om de ruimte te verdedigen, dan kan die bal diep niet eens gegeven worden,” toont de ervaren verdediger zich zelfkritisch.

De jacht naar de gelijkmaker bleek, ook nadat GVVV met tien man kwam te staan, doordat Tom Oostinjen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te zien kreeg, eentje zonder resultaat. Een gebrek aan balans was volgens van Noord vooral debet aan het verlies. ,,We willen graag aanvallen, maar vergeten daarbij om ook verdedigend te denken. Dat deed ons uiteindelijk de das om vanmiddag.”

Katwijk – GVVV 2-3 (1-2): 16. De Leeuw 0-1, 36. Powel 0-2, 45+2. Mengerink 1-2, 47. Van den Ban 2-2, 69. Powel 2-3.

Katwijk: Kieboom, Sinteur, Van Noord, Van der Meer, Van Weerdenburg, Jongman, Sanchéz Angulo (70. Bergkamp), Van den Ban (78. Robinson), Mengerink, Hilterman (67. Van Haaren), Afaker.

Tekst: Henk Kasius

Lees ook:Plan B bezorgt Noordwijk winst in Rijnsburg

Foto: Peter Teunissen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)