,,Het verhaal is niet moeilijk. Ik had de klik gewoon niet met trainer Dick Schreuder. Er was wat spanning. Dat kan. Mijn vertrek is beter zo.” Volgens Donny van Oijen kan hij maar beter duidelijk zijn over zijn directe vertrek bij vv Katwijk. Waarom zou hij om de hete brei heen draaien? Maar na zeven jaar zit voor hem het avontuur op De Krom er op. ,,En dat doet pijn, maar ik mis gewoon het plezier en de motivatie.”

Zijn berichtje op de donderdagavond kwam misschien voor velen als een donderslag bij heldere hemel. Bij Van Oijen zelf logischerwijs niet. De vleugelaanvaller van de tweededivisionist liep al langer rond met twijfels in z’n hoofd. Dat begon vorig jaar al. De manier van mensenlijk contact tussen Schreuder en Van Oijen is niet het zijne. Dat is niet erg volgens de 26-jarige voetballer. Maar waarom zou je dan op je honk blijven als de motivatie en het plezier is verdwenen?

,,Toen ik op De Krom kwam, werd er gevraagd wat ik kwam doen.”

,,En daarom zijn we met respect uit elkaar gegaan”, blikt de voetballer terug op de afgelopen week. ,,Ik kan hier ooit nog met een goed gevoel terugkeren, als ik dat zou willen. Want ik heb met deze club wel alles meegemaakt sinds ik hier in 2010 ben gekomen.” Het gaat de Katwijkse supporter dan ook aan het hart om de voetballer per direct te zien vertrekken. ,,Sinds donderdagavond heb ik de nodige berichtjes gekregen. En dat gaat op dit moment nog steeds zo door. Dat doet me goed en geeft me vertrouwen voor de toekomst en het vinden van een nieuwe club.”

Op social media circuleert de naam van Rijnsburgse Boys al. Van Oijen wil daar nog geen uitspraken over doen. ,,Er zit al wel wat in mijn hoofd. Er heeft zich een aantal clubs al direct bij mij gemeld. Maar dat ga ik nu eerst even rustig zelf beslissen.”

Donny van Oijen eerder dit seizoen in actie op De Krom

Rust, in een week die zeer ontstuimig begon. De aanvaller hoorde maandag op de training dat hij zaterdag tegen GVVV niet zou spelen. Toen de buitenspeler om uitleg vroeg kreeg hij niet het gewenste antwoord. De voetballer was het niet eens met de lezing van Schreuder en vertelde diens assistent dat hij het niet op kon brengen verder te gaan trainen. Van Oijen ging douchen, pakte z’n spullen en besloot een dag later weer aan te sluiten op de training.

,,Het kost me misschien twee keer een salaris, maar dat is prima

,,Toen ik op De Krom kwam, werd er gevraagd wat ik kwam doen. Toen ik dat hoorde heb ik me weer omgekleed. De trainer wilde dit voorval na de laatste wedstrijd bespreken, maar daar had ik geen zin meer in. Toen heb ik de club gevraagd om mijn contract te laten ontbinden. Daar heeft de club mee ingestemd.”

Contractontbinding
De aanvaller voelt daarom ook geen rancune richting de club. ,,Nee hoor, voor dit hele gebeuren heb ik ook aan alles meegewerkt en we hebben er samen alles aan gedaan om er misschien nog een langer verblijf van te maken, om het toch te proberen. Maar dit is voor alle partijen het beste. Ik ben nu vrij om te gaan. Het kost me misschien twee keer een salaris, maar dat is prima zo. Er zal morgen wel het nodige op me afkomen als Katwijk speelt, maar dat moet maar. Dat hoort er bij.”

Schreuder schaart zich in een eerste reactie achter het statement van de club. Hij wilde verder niet inhoudelijk reageren.

Foto’s: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen