Opeens was Mobarak Adouch daar vorig seizoen bij FC Lisse. Zijn ster was rijzende. Na de vele blessures aan Lissese zijde tijdens afgelopen jaargang, kreeg de jongeling de kans om zich te bewijzen. Dat deed hij vol overtuiging. Maar na alle voorspoed kwam ook tegenspoed. De 19-jarige middenvelder kreeg te maken met een enkelblessure. 

In het moeilijke vorige seizoen voor de Lissenaren, waarin de ploeg van Robbert de Ruiter degradeerde naar de Derde Divisie, waren veel mensen positief over de jongeling uit Leiden. Hij bracht nieuw elan in het team en zorgde voor een frisse wind met zijn strijdlustige spel.

Tegenslag
Maar aan het begin van het huidige seizoen raakte Adouch geblesseerd. Bij een training kreeg bij een sliding een voet van een teamgenoot tegen zijn enkel. Zo maakte hij eind oktober tegen DVS’33 pas weer zijn eerste competitieminuten van dit seizoen. Was het mentaal een lastige periode voor de tiener?

„Vorig seizoen kon ik af en toe nog een klein foutje maken, maar nu wordt erop gehamerd dat me dat niet meer overkomt.’’

„Nee, zo zit ik niet in elkaar. Als ik ging kijken bij het team tijdens de wedstrijden, dacht ik natuurlijk wel ‘shit’, ik wil ook op het veld staan om de jongens te helpen. Maar van tegenslagen leer je. Als we bijvoorbeeld met ons team achterstaan, moeten we ook niet gelijk bij de pakken neerzitten. Ik denk dan meteen dat we door moeten blijven gaan, om er alsnog een resultaat uit te halen. Meestal loont dat. Zo werkt dat eigenlijk ook met een blessure. Je moet mentaal sterk blijven om uiteindelijk weer op het veld te komen.’’

Omdat Adouch één van de lichtpuntjes was van vorig seizoen, kreeg hij ontzettend veel aandacht. Het tweede seizoen bracht daarom gelijk bepaalde verwachtingen met zich mee. Dat merkte de jongeling ook.

„Mijn medespelers, de staf, de media en de supporters verwachten nu het een en ander van me. Ik moet de knop omzetten en mezelf opnieuw laten zien. Vorig seizoen kon ik af en toe nog een klein foutje maken, maar nu wordt erop gehamerd dat me dat niet meer overkomt. Dat zie ik alleen maar positief in.’’

,,Verbaal probeer ik stappen te zetten, maar ik ben nog geen leider in het veld.”

Daarmee lijkt de onbevangenheid van vorig seizoen verleden tijd voor het jeugdexponent van de derdedivisionist. Van een debutant heeft de voetballer zich inmiddels ontwikkeld tot een speler die tegen de basis aanzit, of zelfs regelmatig aan de aftrap mag verschijnen. Bijvoorbeeld afgelopen zaterdag in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen ODIN’59. De jonge voetballer zat de afgelopen week nog een schorsing uit nadat hij tegen Noordwijk (1-1 gelijkspel, red.) twee gele kaarten kreeg.

Leider
,,Voor mijn gevoel sta ik nog altijd hetzelfde in de groep als vorig seizoen. Ik ben nog steeds hartstikke jong, want er zijn jongens die tien jaar ouder zijn dan ik. Als er iets beter kan, zal ik daar altijd wat van zeggen. Verbaal probeer ik stappen te zetten, maar ik ben nog geen leider in het veld. Dat hoeft ook niet, want ik moet mij persoonlijk nog veel meer ontwikkelen. De ervaren jongens nemen die rol wel op zich.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘De Ruiter: ,,Vervroegd Sinterklaas noem ik het ook wel”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 15 dec.
AFC0-0Katwijk
Valken '682-2Voorschoten '97
Noordwijk4-1De Dijk
DOVO0-3FC Lisse
FC 's-Gravenzande2-4Ter Leede
FC Rijnvogels3-1RKAV Volendam
NSV '461-4Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)1-1CVC Reeuwijk
Kagia2-0United/DAVO
IJsselmeervogels4-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-0SJC
VVSB1-3Barendrecht
Zo. 16 dec.
Hillegomafg.Zaanlandia
Foreholteafg.ESTO
ROACafg.Teylingen
WVCafg.Van Nispen (zon.)
Voorschoten '97afg.Warmunda