Ter Leede heeft in de traditioneel lastige wedstrijd tegen Zwaluwen de volle buit gepakt. Dat de Sassenheimers vlak na rust verder moesten met tien man, nadat Stefan Kraaijvanger eraf werd gestuurd met twee keer geel, werd de rood-gelen uiteindelijk niet fataal. De mannen van Henk Wisman wonnen in eigen huis met 3-1. Grote man bij Ter Leede was Ian van Otterlo, die hoogstpersoonlijk voor de overwinning zorgde met drie goals.

De overwinning kwam door de rode kaart van verdediger Kraaijvanger moeilijk tot stand. Toch begon Ter Leede nog voortvarend. ,,Ik veroverde de bal op het middenveld en via Jeffrey Bok en Joey van den Berg kwam die weer bij mij terecht. Ik stond voor een lege goal, dus dat was een makkelijk doelpuntje. Een lekker begin”, vond goudhaantje Van Otterlo.

,,Door zo vroeg in de wedstrijd te scoren, bluffen we de tegenstander af. Je geeft ze direct een mentale klap.”

En dus begon de ploeg van trainer Henk Wisman opnieuw goed aan de wedstrijd. Dat was in de wedstrijden tegen Jodan Boys en Spijkenisse ook al het geval. „Dat is precies wat we willen. Door zo vroeg in de wedstrijd te scoren, bluffen we de tegenstander af. Je geeft ze direct een mentale klap.”

Van slag
Aan dat sterke begin kon uiteindelijk geen vervolg worden gegeven. Mede omdat keeper Michael Bekkers de bal ongelukkig inspeelde op de linksbuiten van Zwaluwen, kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. „Daarna waren we als team wel even van slag en moesten we het initiatief weer proberen te vinden”, keek Van Otterlo terug op de eerste helft.

Ian van Otterlo is het middelpunt van een Sassenheims feestje

Het initiatief heroveren lukte Ter Leede nog voor rust. ,,Rond de 35ste minuut werd het 2-1, maar daarna lieten we Zwaluwen weer komen en hadden we geluk dat het niet 2-2 werd.”

Ter Leede startte na rust opnieuw uitstekend en creëerde de ploeg kansen op 3-1, totdat Kraaijvanger zijn tweede gele kaart kreeg. Toen werd het weer overleven volgens Van Otterlo. ,,Ik vond de twee gele kaarten overigens zwaar gestraft. Plots scoorden we onder druk de 3-1, nadat ik drie man had gepasseerd. Dat was een enorme bevrijding.’’

,,In de voorbereiding kreeg ik wel kansen, maar benutte ik ze vaker niet dan wel.”

De Sassenheimse ploeg scoorde daarmee op cruciale momenten in de wedstrijd. Twee van de drie goals vielen  precies op het moment dat de bezoekers het initiatief hadden. Goudhaantje Van Otterlo mocht vanwege z’n hattrick de bal mee naar huis nemen.

Geluk
Z’n goede vorm lijkt van Otterlo zelf ook te verrassen. ,,In de voorbereiding kreeg ik wel kansen, maar benutte ik ze vaker niet dan wel. En nu vlogen ze er wel in. Nu sta ik blijkbaar wel op de goede plek en zit het geluk mij ook wel een klein beetje mee.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: Hans Schalk

Bekijk ook: ‘Foto-special: Ajax (ama.) – SJC’