Nadat de schaal werd overhandigd en het feestgedruis op het veld doorging, nam Ian van Otterlo een momentje voor zichzelf op het veld. De topscorer van Ter Leede stapte even uit de drukte om te genieten van zijn feestende medespelers. Even schoot er van alles door zijn hoofd. Onder andere zijn eerste seizoen op De Roodemolen, maar ook de vorige kampioenswedstrijd van de Sassenheimers. In dat duel speelde de toenmalig speler van Argon een grote rol. 

Aan het einde van het seizoen 2016/2017 moest de kers op de taart voor Ter Leede komen. De ploeg van Henk Wisman draaide een sterk seizoen en kon de kampioensstrijd, die gevoerd werd met Spijkenisse en Noordwijk, afmaken in Mijdrecht bij Argon. Bij de thuisploeg speelde toen Van Otterlo. De middenvelder had gedurende het seizoen met zijn sterke spel een transfer naar Sassenheim verdiend en wilde zich nog één keer laten zien voor Argon.

Zondebok 
Dat deed hij, want met twee doelpunten schoot de creatieveling het kampioenschap van zijn toekomstige club aan flarden. Vol ongeloof stapte hij toen na afloop van het veld. Met de gedachte: wat heb ik zojuist gedaan? Misschien was zijn start daardoor in het rood-gele shirt vals, maar binnen een mum van tijd liet Van Otterlo zien wat hij kon betekenen voor Ter Leede. De middenvelder draaide een sterk seizoen en ging met zijn ploeg naar de nacompetitie. Over twee duels tegen de amateurs van Ajax was de stand gelijk. Strafschoppen moesten de beslissingen geven. De nieuwkomer faalde. Weer was hij de gebeten hond.

,,Er valt nu wat van me af, want ik had de laatste twee seizoenen écht het gevoel dat het aan mij lag.”

Na twee rare seizoenen staat de oud-speler van Roda’23 eindelijk met een prijs. En dus schoot er wederom van alles door zijn hoofd. ,,Dit is wel iets wat van mijn schouders valt”, is de topscorer eerlijk. ,,Wat er twee jaar geleden bij Argon gebeurde, speelde nog steeds mee in mijn hoofd. Ik wist dat het voor mij daarom hier nog niet klaar was. Vorig jaar miste ik ook nog een penalty in de nacompetitie. Ik ben blij dat we het nu hebben afgemaakt en dat ik mijn steentje kon bijdragen.”

De held van Sassenheim
Met achttien goals is de middenvelder bezig aan zijn beste seizoen in Sassenheim. Elke wedstrijd is Van Otterlo één van de spelers die het meest opvalt in de Sassenheimse formatie. Niet alleen met zijn doelpunten en assists, maar ook met zijn creatieve spel valt hij op. Zijn uitstekende jaar doet hem dan ook al te goed.

In het shirt van Argon schoot Van Otterlo de vorige kampioensdroom van Ter Leede aan flarden. 

,,Het voelt niet als sportieve wraak, hoor”, gaat hij verder. ,,Ik probeer altijd mijn best te doen. Tijdens die wedstrijd tussen Argon en Ter Leede deed ik dat toen voor Argon ploeg en nu doe ik dat voor de Ter Leed. Natuurlijk, door alles wat er was gebeurd, gaf het mij extra motivatie om elke keer door te gaan en er voor te gaan. Er valt nu wat van me af, want ik had de laatste twee seizoenen écht het gevoel dat het aan mij lag. Daarom ben ik zo blij dat het eindelijk is gelukt.”

Derde Divisie
De spelmaker liep het afgelopen jaar met een schuldgevoel op De Roodemolen. Die emoties kan hij gelukkig inwisselen voor blijdschap na het behaalde kampioenschap. Toch zal Van Otterlo niet vergeten hoe de andere kant van de medaille eruit zag. Desondanks is het nu tijd om vooruit te kijken. Komend seizoen wacht de Derde Divisie. Een uitdaging waar de uitblinker van dit seizoen naar uitkijkt.

,,Ik denk dat wij kunnen verrassen, maar dan moet er bij ons nog wel het één en ander gebeuren.”

,,Ik vind dat Ter Leede in de Derde Divisie hoort. Als je ziet hoe de ploegen, die vorig seizoen nog in de Hoofdklasse speelden, het dit seizoen in die competitie doen, heb ik alle hoop dat wij daar ook goed uit de voeten kunnen komen. Ik denk dat wij kunnen verrassen, maar dan moet er bij ons nog wel het één en ander gebeuren.”

Foto: Hans Schalk

Lees ook:Het kampioenschap van Ter Leede: eindelijk niet meer de nummer twee’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer