,,Ik snap die hele ophef niet. Het is maar Ian van Otterlo die bij Ter Leede speelt”, is het eerste wat Van Otterlo zelf zegt over het incident van afgelopen zaterdag tijdens de wedstrijd Ter Leede – Harkemase Boys (0-2). Het was niet de middag van de sierlijke middenvelder. Vol frustratie liep hij over het veld van De Roodemolen. Gebakkelei met de scheidsrechter en zijn teamgenoten zorgden uiteindelijk voor de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Al was het volgens de spelmaker slechts een storm in een glas water.

Als het fluitsignaal van de rust klinkt, stormt Van Otterlo naar de kleedkamer. Hij is het zat en volgens hem heeft het geen zin meer om in de tweede helft deel te nemen aan de wedstrijd. De oud-speler van Argon besluit zijn tenue uit te trekken en om onder de douche te stappen. Dat tot verbazing van zijn medespelers, trainers en de supporters.

Zijn trainer, Steef Roodakkers, blijft na de wedstrijd stoïcijns. Hij legt aan de aanwezige pers uit wat er was gebeurd en benoemt dat speler en trainer maandagavond met elkaar om de tafel gaan. Dat gesprek is inmiddels achter de rug en alles is weer koek en ei tussen alle partijen.

Onenigheid met de scheidsrechter
,,Ik heb maandagavond met de ploeg gezeten en mijn excuses aangeboden”, zegt Van Otterlo. ,,Waarom het gebeurde? Eigenlijk hing het samen met allerlei factoren. Ik vond ons veel beter tegen Harkemase Boys. We kregen veel kansen, maar die bal wilde er niet in. Voor de rust maken zij een handsbal en die avond daarvoor had je die strafschopsituatie bij Duitsland – Nederland met Matthijs de Ligt. Daarom vroeg ik aan de scheidsrechter of hij die wedstrijd had gekeken, omdat die daar wél op de stip werd gelegd.”

,,In plaats van een vrije trap mee, kreeg ik hem vanwege praten tegen en uit die vrije trap viel de 0-1.”

,,Vervolgens kreeg ik gelijk geel van hem. Kort daarna werd naar mijn mening een harde overtreding op mij gemaakt en toen riep ik naar de scheids dat hij hier geel voor moest geven, omdat het echt niet door de beugel kon. In plaats van een vrije trap mee, kreeg ik hem vanwege praten tegen en uit die vrije trap viel de 0-1. Daar voelde ik me toen enorm schuldig over, want als ik niet had gezeken, kregen we hem niet tegen.”

De frustratie gierde door het lijf van de middenvelder en die werd alsmaar groter toen een paar van zijn teamgenoten richting de bank schreeuwden om een wisselbeurt voor Van Otterlo. Zij zagen namelijk dat de creatieveling niet zichzelf was en dat hij dicht tegen een rode kaart aanzat. ,,Daarom trok ik in de rust mijn kleren uit en ben ik gaan douchen.”

Ophef in de media
Daarna ontstond er een situatie die de middenvelder voorafgaand niet voorzag. ,,Ik heb de hele zaterdag en zondag alleen maar belletjes gekregen van allerlei media. Ik snap die hele ophef niet. Het is maar Ian van Otterlo die bij Ter Leede speelt. Ik heb met niemand gesproken, omdat ik eerst met mijn teamgenoten en de trainers om de tafel wilde. Dat vond ik wel zo netjes en ik denk dat ik niet de juiste dingen had gezegd op dat moment.”

De kou is uit de lucht tussen de middenvelder en zijn team. Zijn medespelers hebben zijn excuses geaccepteerd en alles is weer zoals het hoort te zijn. ,,We gaan ons nu focussen op de volgende wedstrijd, want we willen er met z’n allen alles aandoen om in die Derde Divisie te blijven.”