De wegen van FC Lisse en twee verdedigers gaan scheiden. Ricardo van Rhijn en Nerivio Kasanwirjo spelen komend seizoen niet meer in het geel-blauw.

Voor zowel Van Rhijn als Kasanwirjo blijft het verblijf op Ter Specke zodoende beperkt tot één jaar. Laatstgenoemde kwam afgelopen zomer over van HBOK, terwijl Van Rhijn in november definitief aansloot bij FC Lisse.

Ajax-agenda leidend
Een aantal maanden eerder was al duidelijk geworden dat Van Rhijn (32) na een lange profcarrière zijn conditie op peil ging houden bij FC Lisse. De verdediger mocht van de technische leiding zelf besluiten of hij ook wedstrijden wilde gaan spelen. Van Rhijn besloot dat te gaan doen, maar wel vanuit het uitgangspunt dat zijn agenda bij Ajax leidend was.

“Ik heb bij de club aangegeven dat Ajax prioriteit is, dat is ook mijn werkgever op het moment. Voor de komende twee jaar ben ik in een mooi traject terechtgekomen. Het kan alleen wel een heel wisselvallig traject zijn, in de zin dat ik niet per se altijd vaste dagen heb. Het kan zijn dat ik soms op een Europese trip mee moet, of op wedstrijddagen. Het kan een uitdaging vormen om dat te combineren met FC Lisse, maar dat is vooraf goed besproken en weet de club dus ook goed”, zei Van Rhijn eind november tegen VIDB.

De Leidenaar was daarom een aantal wedstrijddagen afwezig. Van Rhijn speelde negen dagen geleden wel negentig minuten mee in de uitwedstrijd tegen AFC, het uitduel dat FC Lisse met 4-0 verloor en waarin degradatie richting de Derde Divisie een feit werd.

Ook afscheid Kasanwirjo
Naast Van Rhijn vertrekt ook Kasanwirjo. De offensieve rechtsback (24) kwam afgelopen seizoen tot 22 optredens voor FC Lisse op het hoogste amateurniveau. Vooral de tweede seizoenshelft was hij veelvuldig basisspeler.

Nerivio is de oudere broer van prof Neraysho, speler van Rapid Wien. Zelf kwam de rechtspoot ook uit voor Zeeburgia, Almere City en Buitenveldert.

Foto: FC Lisse

Lees ook: ‘Vrijwilliger’ Van Rhijn heeft voorkeur voor centrale positie bij FC Lisse
Check ook: Analyse | Vechtlust van FC Lisse niet genoeg voor langer verblijf in Tweede Divisie

POPULAIRE BERICHTEN