Ricardo van Rhijn gaat komend seizoen niet spelen voor de zaterdagtak van Ajax, maar voor AFC. De tweededivisionist heeft de overgang via zijn eigen website wereldkundig gemaakt.  

Gek genoeg claimden de Ajax amateurs twee weken geleden al de komst van Van Rhijn, die samen met Fabian Sporkslede als versterking werd aangekondigd. De 33-jarige verdediger heeft nu toch een andere keuze gemaakt. AFC meldt dat hij de vervanger is van Dalian Maatsen, die naar Katwijk vertrekt.

Degradatie
Van Rhijn sloot na een lange profcarrière in november definitief aan bij FC Lisse. Hoewel de Lissenaren bij zijn debuut wonnen in Heemskerk bij ADO ’20, konden ze met de Leidenaar aan boord het tij niet keren. FC Lisse degradeerde als hekkensluiter uit de Tweede Divisie en Van Rhijn kwam zestien duels in actie.

Van Rijn miste een aantal wedstrijden door verplichtingen bij (de profclub) Ajax, waar hij uitvoering meekijkt in de keuken. ”Voor de komende twee jaar ben ik in een mooi traject terechtgekomen. Het kan alleen wel een heel wisselvallig traject zijn, in de zin dat ik niet per se altijd vaste dagen heb. Het kan zijn dat ik soms op een Europese trip mee moet, of op wedstrijddagen. Het kan een uitdaging vormen om dat te combineren met FC Lisse, maar dat is vooraf goed besproken en weet de club dus ook goed”, zei Van Rhijn eind november tegen VIDB.

Foto: FC Lisse

Lees ook: Van Rhijn en Kasanwirjo vertrekken bij FC Lisse
Check ook: ‘Vrijwilliger’ Van Rhijn heeft voorkeur voor centrale positie bij FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN