Stef van Rooijen was realistisch, maar vooral duidelijk en kritisch na de derbynederlaag tegen Katwijk: 0-3. Wat Rijnsburgse Boys had laten zien, was ver ondermaats. “We krijgen een tegengoal en ik weet niet wat er dan gebeurt, maar het lijkt wel alsof het dan als een kaartenhuis in elkaar stort. Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Zelf was Van Rooijen een klein lichtpuntje aan de kant van Rijnsburgse Boys, maar daar had de middenvelder geen boodschap aan. “Ik speelde denk nog wel redelijk en had nog wat pech met een bal op de paal, maar ik ben absoluut niet tevreden hoor. Ik ben veel meer bezig met de 0-3 dan met mezelf moet ik eerlijk zeggen.”

‘Gewoon slecht’
De wedstrijd was tot de 0-1 van Sietse Brandsma na 35 minuten redelijk in balans, maar na die treffer zakte Rijnsburgse Boys ver terug. “Die goal in de eerste helft was een beetje een persoonlijke fout, dat kan gebeuren denk ik”, aldus Van Rooijen. “Maar als je ziet hoe vaak zij in de tweede helft in overtal op onze helft kwamen, dat mag gewoon echt niet. Ik kan moeilijk duiden waardoor het precies komt, maar het is gewoon slecht.”

Van Rooijen wierp tijdens het interview een blik naar het elektronische scorebord, met daarop de uitslagen en tussenstanden van de overige duels. “Je weet het nooit. We staan een aardig endje voor, maar als je zelf niet goed speelt en geen punten pakt…”

‘Ik vind ook niet dat de fout bij de staf ligt, wij als spelers geven dit seizoen gewoon niet thuis. Dan kan je wel naar een trainer kijken, maar als wij dit straks leveren onder René schieten we ook niet veel op.’

Na een korte stilte bracht Van Rooijen wel direct een nuance aan. “Misschien is dat een beetje overdreven en ook de emotie van nu, zo kort na de wedstrijd. Het is gewoon een nachtkaars-seizoen. En zeker gezien de laatste jaren een ‘Rijnsburg-onwaardig-seizoen’.”

Geen easy wins
Geconfronteerd met de opmerking dat Rijnsburgse Boys op deze manier tegen iedere opponent uit de Tweede Divisie in de problemen komt, knikte Van Rooijen instemmend. “Dat denk ik ook, maar hoeveel wedstrijden hebben wij dit seizoen zonder moeite gewonnen? Misschien een keertje thuis met 5-0 tegen Maassluis, maar verder hebben we bijna geen enkele makkelijke wedstrijd gehad. Dat is niet erg, het hoeft ook niet makkelijk te zijn. Alleen lijkt het wel alsof wij bij iedere tegenslag snel de handdoek in de ring gooien.”

De ‘waarom-vraag’ blijft moeilijk te beantwoorden. “Het is heel apathisch wat wij doen. Het lijkt wel alsof er een soort van druk op ligt. Het lijkt me dat de druk vorig seizoen groter was, toen deed de club mee om het kampioenschap. Het is lastig te verklaren, ik zit er pas net en ken de spelersgroep ook nog niet heel goed. Maar als ik luister naar wat iedereen zegt en wat ik zelf ook zie, moeten we gewoon de schroom van ons af gaan gooien.

Schuldbewust
Volgend seizoen wordt Van Rooijen herenigd met René van der Kooij, over een aantal maanden de nieuwe trainer van Rijnsburgse Boys. Kan het wat hem betreft niet snel genoeg augustus zijn?

“Ik vind René een heel goede trainer, maar het is net ff te lang weg om daar nu al bij stil te staan. Ik vind ook niet dat de fout bij de staf ligt, wij als spelers geven dit seizoen gewoon niet thuis. Dan kan je wel naar een trainer kijken, maar als wij dit straks leveren onder René schieten we ook niet veel op. Het ligt meer bij onszelf dan bij de trainers.”

Al met al hoopt Van Rooijen voor de laatste zes speelronden nog wel op een beter gevoel. “Dit is heel vervelend en moeten we nemen als een vent. Maar laten we proberen het seizoen wel met een positief gevoel af te sluiten. Laten we lekker gaan voetballen en zoveel mogelijk punten proberen te pakken. Dan kunnen we ook met een beter gevoel gaan toeleven naar volgend seizoen.”


Mediapartner RTV Katwijk sprak met Sjors Kramer. Beluister dat audio-interview hieronder:


Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Katwijk wint ruim op de Middelmors bij Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN