Voor FC Rijnvogels-spits Max van Steen duurde het toekijken vanaf de tribune lang genoeg. De spits kreeg in de wedstrijd tegen Achilles Veen een rode kaart en moest twee wedstrijden brommen. Bij terugkomst was hij direct belangrijk voor zijn ploeg. Met zijn openingstreffer in Vlaardingen leidde hij de 0-2 overwinning in van de Katwijkers op Zwaluwen.

Met de vierde driepunter op rij is FC Rijnvogels inmiddels gestegen naar de derde plek op de ranglijst. Een plek die de ploeg ook toekomt vindt de spits. ,,Waar we in het begin van het seizoen nog een beetje zoekende waren en af en toe wat pech hadden, is het nu omgekeerd. De klik die we als spelersgroep buiten het veld hebben, werkt nu wel door in het veld. Daarnaast hadden we in de openingsfase ook wat geluk.”

,,Die pech en het gevoel daarbij werkte wat door in het veld. Nu is dat omgekeerd.”

De bezoekers hadden tot twee maal toe een engeltje op de lat zitten. En daar waar Zwaluwen de trekker dus niet kon overhalen, deed FC Rijnvogels dat via Van Steen en Jaap van Duijn, die een strafschop nog in de eerste helft wist te promoveren tot een doelpunt.

,,Na die slechte start kwamen wij vrij snel op 0-1 en 0-2. Daarmee was de wedstrijd al voor een gedeelte gespeeld. We hadden de score nog verder kunnen uitbreiden. Overigens moeten we ook Jeffrey Verkerk bedanken, die z’n doel weer schoon hield. Hij redde ons wel op cruciale momenten.”

Jaap van Duijn schiet de 0-2 binnen vanaf de strafschopstip

Met vier overwinningen op rij is de matige start van FC Rijnvogels alweer vergeten. Na zes duels hadden de Katwijkers slechts vijf punten. Nu de ploeg van Jimmy Simons met zeventien punten uit tien wedstrijden op een derde plek staat, is het gemoed honderdtachtig graden gedraaid op De Kooltuin.

,,Er kwamen dertien nieuwe jongens naar FC Rijnvogels deze zomer. We weten allemaal dat we goed kunnen voetballen. Maar we hebben tijdens de start van de competitie ook wat pech gehad en we troffen goede tegenstanders. Die pech en het gevoel daarbij werkte wat door in het veld. Nu is dat omgekeerd.”

,,Als ik het ergens naar mijn zin heb, ga ik zelf ook beter voetballen.”

Voor Van Steen betekende de goal z’n zesde treffer van het seizoen. Niet slecht voor een nieuwkomer, uit acht duels. ,,Als ik het ergens naar mijn zin heb, ga ik zelf ook beter voetballen. Daarom is het voor mij ook zo belangrijk dat we naast het veld ook vrienden van elkaar zijn.”

Driebergen
,,Ik voetbal bijvoorbeeld hier weer met Jesse Driebergen, waarmee ik ook samenspeelde bij Quick Boys. Wij weten precies van elkaar wat de doen in het veld. Dat is lekker spelen.”

Foto’s: Piet van Kampen

Lees ook: ‘Buitenshuis is FC Lisse zichzelf niet’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys