Jordi van Tol speelde zijn hele leven voor FC Lisse, maar besloot zijn contract niet te verlengen, want de spits wilde ergens anders voor zijn kans gaan. Foreholte bood uitkomst. „Pim Spreeuw is een goede vriend van me, dus die heeft me al wel het een en ander verteld over de club’’, aldus de aanvaller die volgend seizoen de concurrentie aan moet gaan met Toni Arroyo en Sam Lemmers.

Na vier jaar bij de senioren is Van Tol toe aan een nieuwe uitdaging. Eentje waarbij de kans groter is om een vaste basisspeler te worden in een eerste elftal. „In mijn eerste jaar ging het eigenlijk nog heel goed. Ik maakte mijn debuut thuis tegen SteDoCo en de club bood me een talentencontract aan.’’ Het is iets wat FC Lisse nu niet meer doet, maar destijds nog wel. 

Goed gevoel
Het gaf aan dat de Lissenaren vertrouwen hadden in de spits, die ook aan de buitenkanten uit de voeten kan. Maar mede door de vele blessures die de 22-jarige aanvaller tot nu toe kende en de goede concurrentie van andere jeugdspelers, kwam hij nooit verder dan zes duels in de ploeg van Robbert de Ruiter. 

„Op mijn positie moet ik bijvoorbeeld concurreren met Bryan Iliohan en Ayrton Dol die er dit seizoen al 27 in heeft geschoten.’’

„Vooral mijn hamstrings zijn een terugkerend probleem. Ik kan ook wel concluderen dat de intensiteit misschien een beetje te hoog is voor mij bij FC Lisse, daardoor heb ik vaak blessures gehad.” De hevige concurrentie daarbij opgeteld, is het lastig voor Van Tol om definitief een vast plekje bij de A-selectie te bemachtigen. „Er zijn gewoon heel veel talenten die ook een basisplek willen veroveren. Op mijn positie moet ik bijvoorbeeld concurreren met Bryan Iliohan en Ayrton Dol die er dit seizoen al 27 (in het tweede red.) in heeft geschoten. Daarnaast snap ik dat de club zijn keuze op jonge jongens laat vallen.’’

Van Tol twijfelde vorig jaar al, maar bleef nog één jaartje. Na weer een seizoen in het tweede, trok de geboren Lisser zijn conclusies. Hij zag geen perspectief meer bij FC Lisse. Na gesprekken bij Kagia en Teylingen, klopte Foreholte opeens aan de deur.„Daar kreeg ik echt het beste gevoel bij’’, gaf de spits meteen toe. „Tuurlijk was het nog wel een lastige keuze, maar dit voelde voor mij het beste aan.’’ Na een open gesprek met trainer Frank Bloemheuvel en wat verhalen van zijn goede vriend, Pim Spreeuw, was de overgang een feit. 

„Ik heb absoluut geen motivatie nodig om mijn resterende maanden bij FC Lisse door te komen.’’

„Daarnaast ken ik ook veel mensen uit Voorhout en train ik volgend jaar maar twee keer per week. Dat speelt allemaal wel mee in mijn keuze’’, vertelde de aanwinst van de Voorhouters. Hij verwacht een leuke en gezellige vereniging op basis van de gevoerde gesprekken. „Door Frank (Bloemheuvel, red.) kreeg ik een heel helder beeld van de club. Hij vertelde dat hij met het grootste gedeelte van deze groep verder wil bouwen en volgend jaar weer vooruitgang wil boeken met het team. Daarnaast sprak de voetballende speelwijze mij heel erg aan.”

Zo kijkt de student Fysiotherapie met veel plezier uit naar zijn avontuur in Voorhout. Maar eerst wil Van Tol zijn tijd bij zijn jeugdclub goed afsluiten. „Ik ga absoluut niet met tegenzin weg’’, is de spits dan ook duidelijk. „Ik wil proberen om nog zoveel mogelijk te spelen, zodat ik fit ben en in mijn ritme kan blijven. Ik speel in een leuk elftal en ik heb daarom absoluut geen motivatie nodig om mijn resterende maanden bij FC Lisse door te komen.’’

Lees ook: ‘Polak vindt uitdaging voor volgend seizoen: ,,Is hij daar niet te hard voor”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels