Wanneer Ron Cramer van de technische commissie van Scheveningen een week of vier geleden een whatsappje stuurt naar oud-Lissenaar Wesley Zonneveld, houdt de doelman van op dat moment Telstar nog even de boot af. Z’n insteek is op dat moment dat hij nog steeds in het profvoetbal verder wil. ,,Toch was ik al wel blij dat ze zich toen hadden gemeld”, legt de 27-jarige goalie uit. Er gaan een paar weken overheen als de keeper alsnog ingaat op de lokroep van de tweededivisionist uit Zuid-Holland.

In de vakantie van de oud-speler van FC Lisse blijft Scheveningen volhouden. Of hij in ieder geval wil aansluiten tijdens de voorbereiding? ,,Waarom ook niet, dacht ik. Wie weet bevalt het wel? Daarom ben ik een gesprek aangegaan. Bij die gesprekken zijn er goede afspraken gemaakt over wanneer er zich in de toekomst alsnog een profclub aandient. Daarom heb ik uiteindelijk ‘ja’ gezegd.”

Telstar
Voor Zonneveld komt er zodoende wel een (voorlopig) einde aan z’n bestaan als prof. De inmiddels in Heemskerk woonachtige keeper wilde zelf na acht jaar weg in Velsen-Zuid bij Telstar. Ook de club, die momenteel qua financiën een beetje voorzichtig aan moet doen, wilde niet meer verder met Zonneveld.

,,We carpoolen ook nog niet met elkaar. Ik woon in Heemskerk, hij werkt volgens mij in Leiden.”

,,Ik heb er altijd met veel plezier gekeept. Maar het is niet erg om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Toch heb ik afgelopen seizoen nog 25 wedstrijden gespeeld. Zelf heb ik er overigens niet zoveel van gemerkt dat het financieel wat moeilijker gaat bij Telstar. Ik heb het ook maar meegekregen van wat er in de media wordt gezegd. Ik hoop vooral dat de club hier gewoon goed uitkomt.”

Sowieso wordt er in het medialandschap vaak over Telstar gesproken als een cultclub. Daar zit ook wel wat in, volgens Zonneveld. ,,Dat heb ik op sommige momenten ook zo ervaren. Ik kan niet precies benoemen wat dat is, maar de club heeft ook z’n charme. Misschien kan het op sommige vlakken wat professioneler allemaal.”

Rowdy van der Putten
De deur in Velsen-Zuid gaat nu even dicht, de deur voor de Keuken Kampioen Divisie blijft op een kier staan. ,,Maar alleen als het goed voelt. Dan ben ik liever geen profvoetballer meer, dan blind in een nieuw avontuur stappen, waar ik mij niet zo lekker bij voel. Daarom is Scheveningen nu prima. Alles is goed geregeld bij de club. We hebben nu twee trainingen gehad en beginnen later in juli aan de echte voorbereiding.”

Op het trainingsveld is hij z’n oude dorpsgenootje Rowdy van der Putten al tegengekomen. De twee spelers groeiden los van elkaar op in het Bollendorp en kenden elkaar ook niet heel goed van de tijd die ze allebei hebben gehad op Ter Specke. ,,Als je bij een nieuwe club iemand hebt die bij dezelfde club heeft gespeeld, is dat wel leuk. Dan heb je toch wat te bespreken met elkaar. Maar heel goed kenden we elkaar niet. Hij is toch iets jonger. We carpoolen ook nog niet met elkaar. Ik woon in Heemskerk, hij werkt volgens mij in Leiden. Dat valt allemaal nog niet zo makkelijk te regelen met elkaar”, glimlacht de nieuwe goalie van Scheveningen.

,,Toch geloof ik dat Scheveningen bovenin kan meedraaien.”

Z’n nieuwe club werd vorig jaar veertiende in het debuutjaar in de Tweede Divisie. Zonneveld hoopt dit seizoen hogere ogen te gooien met de groenhemden. Volgens hem is een positie in het linkerrijtje geen utopie. ,,Al moet ik toegeven dat ik de groep nog moet leren kennen. En dat het niveau in de Tweede Divisie best hoog is, wat ik heb gezien. Het valt aardig te vergelijken met de Keuken Kampioen Divisie.”

Vakantie
,,Toch geloof ik dat Scheveningen bovenin kan meedraaien. Ze hebben zich het afgelopen seizoen ook redelijk eenvoudig weten te handhaven. Zelf hoop ik mijn oude niveau weer te halen van voor mijn kruisbandblessure. Dat kan alleen als ik week in, week uit speel. En in die wedstrijden wil ik belangrijk zijn.”

Zonneveld zit nu middenin een trainingsfase nu twee-en-een-halve week op Sportpark Houtrust. Dan volgt er een korte break en maakt Scheveningen zich eind juli op voor het tweede blok van de voorbereiding. ,,Er zitten collega’s tussen die in het onderwijs werken. Die hebben zo ook nog zo’n tien dagen vakantie van het werk en voetbal. Wie weet wat er bij mij allemaal nog gebeurt de komende tijd, voorlopig richt ik mij nu op Scheveningen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Terugblik verslaggevers deel 2: ,,Ook wij zitten midden in een proces”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels