Amper bijgekomen van de laatste wedstrijd van Foreholte dit seizoen tegen ONA (1-1), maakte de multifunctionele speler van de Voorhouters, William van Vliet, in de kleedkamer bekend dat hij weer terugkeert naar UVS. Het nieuws kwam voor iedereen totaal onverwachts, maar de reacties waren louter positief over de routinier.

„Ik had het echt helemaal niet zien aankomen’’, reageerde ‘maatje’ Marouane El Idrissi geshockeerd. „Ik speel nu al een tijdje met hem en we zijn samen naar Foreholte toegekomen, maar dit had ik gewoon echt niet verwacht. Het is voor ons een enorme aderlating, maar als je zijn verhaal hoort, dan snap ik het ook wel weer.’’

Vrienden
Zo werd duidelijk hoe geliefd Van Vliet was in de spelersgroep. Vanaf minuut één was de 38-jarige speler een basisklant in het elftal van Frank Bloemheuvel. In de eerste wedstrijden scoorde hij aan de lopende band en later werd hij de dragende kracht op het middenveld.

„Bij Foreholte kennen die gasten elkaar allemaal al van jongs af aan en lullen ze over van alles en nog wat.’’

„Het was echt een moeilijke keuze’’, was Van Vliet duidelijk. „Vandaar dat ik het ook pas na de allerlaatste competitiewedstrijd heb verteld aan die gasten. Eerder wist ik het simpelweg nog niet. De reacties van die jongens zijn denk ik wel illustratief voor mijn tijd bij Foreholte.’’

De Voorhoutse club is voor de routinier een echte dorpsclub en de Leidse vereniging is daarentegen totaal anders. „Bij UVS gaat het in de groepsapp voor negentig procent over voetbal en soms praten ze dan over andere dingen. Bij Foreholte kennen die gasten elkaar allemaal al van jongs af aan en lullen ze over van alles en nog wat. Het is een hele andere setting, maar toch vind ik het mooi dat ze buitenstaanders zo makkelijk opnemen in de groep.’’

Vrienden
Toch keert Van Vliet weer terug naar zijn oude geliefde ‘cluppie’ in Leiden. Dat doet hij, zodat hij zijn vrienden ook weer kan zien die allemaal in het derde van UVS spelen. Wel gaat hij zelf nog altijd door met het spelen van selectievoetbal, maar zo kan hij zijn kompanen toch elke week blijven zien.

„Dat is toch moeilijk geweest in mijn tijd bij Foreholte, want doordeweeks ging het niet zo makkelijk om met mijn vrienden te zien. Zaterdag was ik met mijn gezin en op zondag moest ik weer voetballen. Nu kan ik ze doordeweeks na de training op donderdag zien en zaterdag na afloop van de wedstrijd.’’

Maar de vraag is dan ook waarom Van Vliet de Leidse club vorig seizoen verliet voor de Voorhouters. Toen had hij ook al kunnen weten dat hij zijn vrienden wat minder zou zien. Het was in ieder geval geen gevalletje: een ander kijkje in een andere keuken. „Dan zou ik volgend jaar wel bij Foreholte zijn gebleven, want ik ben nog superfit, heb nog genoeg intrinsieke motivatie en wil graag nog zeker één jaar selectievoetbal spelen. Het achterlaten van UVS vorig seizoen had andere oorzaken, maar daar ga ik nu niet verder over uitweiden.’’

„Ik zie wel hoelang mijn fysieke gesteldheid en geest het nog volhouden.’’

Bij de Leidenaars komt de 38-jarige speler terecht bij een club die barst van de ambities. Voor volgend jaar zijn er al twintig nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. Op voor het kampioenschap met dat materiaal zou je zeggen, maar Van Vliet tempert de verwachtingen. „We hebben op voorhand inderdaad een goed elftal, maar alle ingrediënten moeten daar ook zijn om alles op de goede plek te laten vallen. Het linkerrijtje moet zeker kunnen en dan zien we volgend seizoen wel weer verder.’’

Goede keuze
Bij Foreholte gaat de multifunctionele speler het komende voetbaljaargang gemist worden, maar andersom geldt dat ook voor de Leidenaar zelf. „Ik heb het hier onwijs naar mijn zin gehad en voor mezelf heeft dit bevestigd dat ik de goede keuze heb gemaakt. Nu is het weer tijd voor UVS. Ik zie wel hoelang mijn fysieke gesteldheid en geest het nog volhouden. Daarna ligt het in de lijn der verwachting dat ik trainer word.’’ 

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Bloemendaal: veldheer op geliefde ‘nieuwe’ positie’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude