Het gekeuvel op de tribune overstemde coachende voetballers. Althans, als die er al waren. Van Nispen (zon.) en DIOS verhieven de eerste helft van het onderlinge duel een potje verstoppertje tot een kunst. Het duel in de Derde Klasse leverde in de eerste 45 minuten amper spektakel op. Even zouden zelfs de mannen op de tribune liever door de IKEA hebben gewandeld dan op de Zilkse tribune hebben willen zitten. Tot helft twee..

In de bestuurskamer werd er al cynisch gesproken over de prestaties van het vlaggenschip in de eerste 45 minuten. Waar enkelen dachten dat het niet slechter kon dan tegen FC Aalsmeer (0-4 verlies een week geleden), werd er beweerd dat de ploeg er nog een schepje bovenop had gedaan.

Het zijn misschien woorden uit een geel-rood hart, maar als er in de eerste helft één ploeg de mogelijkheid had op meer, dan waren het de bezoekers uit Nieuw Vennep. De ploeg van Ras mocht keeper Tom van Maris bedanken dat hij twee keer op de juiste plek stond bij inzetten van het bezoekende elftal.

,,In de eerste helft draaide hij al een paar keer goed weg, maar vergat hij dan aan te zetten, om zo z’n tegenstander vijf meter achter zich te laten.”

,,De inzet was er wel, maar het voetballende vermogen was er gewoon niet”, concludeerde de coach na afloop. ,,In de tweede helft waren de loopacties naar voren, werden de ballen naar voren gespeeld. Dat zag er een stuk beter uit. Met een goede Ferdy Smit. In de eerste helft draaide hij al een paar keer goed weg, maar vergat hij dan aan te zetten, om zo z’n tegenstander vijf meter achter zich te laten. In de tweede helft ging hij goed los.”

,,En dat was mooi om te zien. Zeker om dat soort jonge jongens van de club de boel op sleeptouw nemen. Maar ik vond de tweede helft het collectief sowieso een stuk beter. Daarin hebben we bijna niks weggeven. We kregen al twee goede kansen voordat Mike van Haaster de score opende.”

De 3-0 van Patrick Frumau wordt bejubeld door de Zilkse selectie

Hoewel de spits dat prima deed, raakte hij geblesseerd bij het juichen toen notabene een eigen speler op hem sprong en de aanvaller kermend van de pijn op de grond lag. Op het eerste gezicht leek het een schouder uit de kom. ,,Ik hoop dat het meevalt. We kunnen hem fantastisch gebruiken. Hij heeft een ongelukkig seizoen. Ik denk dat dit z’n zevende of achtste duel pas is.”

Bernardus
Na die onfortuinlijke val werd het de wedstrijd van Ferdy Smit. De middenvelder schoot eerst zelf richting goal en zag z’n schot via het lichaam van verdediger Emile van de Scheur in het doel belanden. Enkele minuten later was hij de aangever bij de goal van Patrick Frumau.

,,Met de overwinning van Niki Terpstra en nu van mijn eigen ploeg is het toch best een lekker paasweekend geworden.”

Met de overwinning kroop Van Nispen weer van de laatste plek in de Derde Klasse. Bernardus won afgelopen weekend van Warmunda en gaf zo de rode lantaarn weer terug aan de Zilkers. Ras had het met lede ogen aangezien. ,,Ik zat net lekker de Ronde van Vlaanderen te kijken, daar zat ik helemaal in. En toen kreeg ik een vervelend appje dat Bernardus 3-0 voor stond. Die viel even rouw op ons dak.”

,,Nu staan we weer op gelijke hoogte met Bernardus en hebben we zelf nog inhaalwedstrijden te goed. Met de overwinning van Niki Terpstra en nu van mijn eigen ploeg is het toch best een lekker paasweekend geworden.” En dus konden de fans die eerst nog mijmerden over een rondje door de IKEA, in de tweede helft wegdromen dankzij het eigen elftal.

Van Nispen – DIOS 3-0 (0-0) 58. Van Haaster 1-0, 68. Van de Scheur (eigen doelpunt) 2-0, 79. Frumau 3-0

Van Nispen: Van Maris, Zonneveld, Van der Linden, Vleugel, Korfage, De Groot, Smit (90. Duivenvoorde), Verhoeven, Frumau (84. J. van Haaster), Van der Geest, M. van Haaster (62. Van Westerop)

Foto’s: Trudy van den Berg