Voetbal: het is meer dan gemiddeld het gespreksonderwerp aan de koffiemachine op het werk. Maar wat als je nou met je collega’s samen het zo geliefde spelletje kan uitvoeren? Zie daar: de VIDB-BusinessCup. Oergezellig voetballen met je bedrijf. Teambuilding op een groene mat. Zaterdag 23 juni staat deel vier voor de deur op het sportpark van FC Rijnvogels.

Aan de wieg van het perfecte teamuitje voor voetballiefhebbende bedrijven stond niet alleen Voetbal in de Bollenstreek, maar ook organisatiepartner BroSports. René van Wieringen, één van de eigenaren van het sportbedrijf uit de Bollenstreek, is ook tijdens de vierde editie van het evenement een een grote spil in het succesvol draaiende evenement.

Met de vierde editie is het deelnemersveld bijna verdubbeld. Het getal van deelnemende bedrijven ligt op twintig. ,,Daar zit een groot gedeelte bij, die vorig jaar ook hebben meegedaan. Dat vertelt mij dat we het goed doen”, klinkt Van Wieringen trots, zonder zichzelf op de borst te slaan.

,,De organisatie moet ook gewoon strak zijn. Dat is één van de vereisten om een succesvolle dag te hebben. Daarom hebben we ook veel side-events geregeld. De BusinessCup is meer dan alleen een simpel potje voetbal.”

,,Dan hoeft er niemand na te denken over het feit dat hij of zij nog moet rijden en is dat ook bevordelijk voor de Derde Helft.”

Gestaag volgt het lijstje van mini-evenementjes die rondom de bedrijvenduels zijn geregeld. ,,We hebben voor de aanwezige toeschouwers een kidscorner geregeld. Die kunnen naar papa of mama kijken of zelf gaan spelen. Ook doe je als bedrijf mee aan levend tafelvoetbal, waarbij je ook nog een tafelvoetbal kan winnen voor in de kantine op je bedrijf. We hebben nog voetbaldarts en het schieten van een bal in een cabrio.”

Brouwer Tours
Nieuw op de dag is de aanwezigheid van een foodcorner. Daar waar er in voorgaande jaren een barbecue was geregeld door de organisatie, kunnen de deelnemers nu zelf kiezen wat ze willen eten. Van patat tot sushi, van broodjes falafel tot een hamburger. De dag wordt afgesloten met een Casino.

,,En we hebben de Brouwer Tours spelersbus. De bedrijven kunnen bij opstappunten gratis worden opgehaald en weer worden thuisgebracht. Dan hoeft er niemand na te denken over het feit dat hij of zij nog moet rijden en is dat ook bevordelijk voor de Derde Helft”, zegt van Wieringen lachend.

De lol en de gezelligheid hebben een belangrijke rol op De Kooltuin, maar dat betekent niet het niveau laag is. In tegendeel. ,,Rowdy van der Putten van FC Lisse doet mee bijvoorbeeld”, legt Van Wieringen uit. ,,Ook Stichting Elk Kind Een Bal is aanwezig, daar is de foundation van Ricardo van Rhijn maatschappelijk partner van. Het zou zomaar kunnen dat de speler van Club Brugge ook aanwezig is.”

,,Wat ik zei: dat we veel bedrijven hebben die dit jaar zijn teruggekomen, dat doet me goed.”

,,We hebben er dit jaar wel bewust voor gekozen dat de spelers die meedoen ook wel echt werkzaam moeten zijn bij het bedrijf. Elk team mag wel twee gastspelers meenemen om nog op een leuk niveau tegen elkaar te kunnen ballen. Anders worden de niveauverschillen misschien wat te groot.”

Tevreden
Van Wieringen gaat het vooral om het spelplezier terug te vinden op de gezichten van de deelnemers. ,,Als iedereen op het park naar huis loopt met het idee dat hij een mooie dag heeft gehad, dan ben ik tevreden. Wat ik zei: dat we veel bedrijven hebben die dit jaar zijn teruggekomen, dat doet me goed.”

,,Ik vind het zelf ook een heerlijk event. Het komt voor ons als BroSports in een fase dat we zelf veel evenementen hebben georganiseerd. Dit is voor ons een soort afsluiting op die periode. Al die side-events die we naast het voetballen hebben geregeld, maken het tot één heerlijk evenement. Ik kijk uit naar zaterdag.”

Foto: Stefan Rijnders

Lees ook: ‘VIDB BusinessCup: ballen met een werelddoel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)