In een zeer onderhoudend treffen tussen twee subtoppers uit de Tweede Klasse heeft Teylingen met 3-6 weten te winnen van Laakkwartier. In een fase van zes minuten (tussen minuut 21 en 27) wisten de Sassenheimers met drie treffers de wedstrijd te beslissen, al werd het nog even spannend. Uiteindelijk was er weinig aan de hand en liet Teylingen het zelfs na om de tien te halen zondagmiddag in Den Haag.

Teylingen moest het nog altijd stellen zonder Jelle Vooijs. De verdediger maakt momenteel z’n minuten in het tweede elftal, waardoor een rentree in bij de tweedeklasser niet lang meer zal duren. Ook Sepehr Safi maakt wat dat betreft een lastig seizoen door. De spits, teruggekeerd van FC Boshuizen, is onlangs weer geblesseerd geraakt, nadat hij juist op de weg terug was om in het vlaggenschip zijn opwachting te maken. De rest van de groep is fit.

Serie
Een belangrijke rol was er zondag weggelegd voor middenvelder Lasse van Wijk, die met twee goals en een assist zijn ploeg goed op weg hielp naar de driepunter. Hij zag een goed Teylingen. ,,Het was een hele belangrijke overwinning voor ons, want als we nog ergens om wilden spelen, moesten we deze wedstrijd winnen en een serie neerzetten.”

,,Uiteindelijk hebben we dik verdiend drie punten aan het totaal toegevoegd”

,,Met name de eerste dertig minuten speelden we erg goed. Eindelijk kon ik zelf ook weer eens belangrijk zijn, want ik stond alweer een tijdje droog.”

Invallers
Toch zag Van Wijk nog voldoende verbeterpunten voor Teylingen. ,,Toen Laakkwartier de 1-3 maakte, raakten we toch even slag. Het is zaak om dan rustig te blijven en dat moeten we echt beter zien te doen. Gelukkig vielen de invallers vandaag goed in en dat is lekker om te weten. Uiteindelijk hebben we dik verdiend drie punten aan het totaal toegevoegd”, sloot de middenvelder positief af.

Het was Sam Witkamp die de ban brak door in de rebound hard en droog raak te schieten. Kort hierna was het Van Wijk die met twee goede schoten, twee maal het doel trof. Nog voor de rust kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Oktay Colakoglu zorgde ook na de rust voor z’n twee goal. Daardoor was voor eventjes de spanning volledig terug in het duel.

‘Door deze overwinning staat Teylingen heel stevig in de subtop’

Dat was weliswaar van korte duur, want nadat er al een onterechte kopbal van Jaap Zwetsloot was afgekeurd, zorgde de topscorer met twee doelpunten voor de definitieve nekslag. Bilal Aydin deed voor de statistieken nog wat terug, alvorens invaller Melle de Louw ook nog een doelpuntje mocht meepikken.

Door deze overwinning staat Teylingen heel stevig in de subtop, nog maar kort achter ROAC, wat tweede staat. Aankomende zondag spelen de Sassenheimers thuis tegen KDO, een ploeg die kort onder Teylingen staat op de ranglijst. In de tweede perioden strijden Teylingen en Foreholte om de bovenste plekken. De Sassenheimers lopen twee punten voor in de strijd om de periode op Foreholte, maar hebben wel een duel meer gespeeld. De tweede periode duurt nog twee duels.

Laakkwartier – Teylingen 3-6 (1-3) 21. Witkamp 0-1, 25. Van Wijk 0-2, 27. Van Wijk 0-3, 32. Colakoglu 1-3, 58. Colakoglu 2-3, 70. Zwetsloot 2-4, 78. Zwetsloot 2-5, 82. Aydin 3-5, 90+6. De Louw 3-6

Teylingen: Kharboutli, Dofferhoff, Dolieslager, Van den Nouland, Heemskerk, Rodenburg (81. Prange), Van der Vlugt, Van Wijk, Witkamp, Zwetsloot (83. Acimovic), De Ridder (73. De Louw)

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Van Hofwegen stopt met voetballen: middenvelder kiest voor carrièreswitch’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)