Afgelopen vrijdag, op 29 maart, was het zover: het nieuwe clubhuis van Quick Boys werd na bijna één jaar officieel geopend. Vanaf mei werden de eerste werkzaamheden verricht en dat werd door hoofdsponsor Ouwehand Visverwerking feestelijk tot een einde gebracht. 

Bij veel clubs doen supporters na afloop een biertje ‘in de kantine’. In eerste instantie noemde men het in Katwijk-Zuid altijd kantine, maar daar is sinds de verbouwing verandering in gekomen. Bij Quick Boys wordt er nu gesproken over ‘het clubhuis’, vooral met de bedoeling om aan te geven dat het complex voor iedereen is.

„Dat zorgt voor uitstraling’’, is de beheerder van het gebouw, Jan van Wolferen, duidelijk. „Dat is ook een functie van een clubhuis, vind ik. Het bestuur heeft er mede daardoor ook voor gekozen. Het is voor iedereen toegankelijk en er wordt van alles georganiseerd.’’

„We hebben geprobeerd om zonnepanelen te krijgen, maar dit is onmogelijk in verband met het dak.”

Werkzaamheden
Het proces begon allemaal al onder het oude bestuur van de club. Zij zetten de boel in gang door de begroting vast te stellen, schetsen te maken en dit uiteindelijk in te leveren bij een architect. „De bestuurswisseling heeft geen grote problemen veroorzaakt, want de nieuwe directie heeft het proces verder in gang gezet. Op een paar kleine mankementen na, maar dat gebeurt altijd wel bij een verbouwing.’’

Zo begonnen in mei de eerste werkzaamheden. Aan het eind van het seizoen werden de eerste handen gelegd aan het nieuwe clubhuis. ,,Het begon bij het sponsorhome en in de zomer gingen we verder met de grote kantine en de voorkantine.”

Maar toen de aftrap van het nieuwe seizoen weer begon, moest er een oplossing bedacht worden om de mensen zich toch thuis te laten voelen. „Iedereen stond even met zijn handen in het haar, maar uiteindelijk bouwden we voor een tijdje een soort tentenkamp en maakten we gebruik van de koffiecorner.’’

,,De prijzenkast en de ‘hall of fame’ zijn ook weer terug, dus iedereen is tevreden.”

Begin november was het nieuwe clubhuis voor het eerst gedeeltelijk open. Door middel van de lounge en een barretje werden de supporters voorzien van een drankje. In de maanden die volgden, konden de laatste werkzaamheden verricht worden, wat uiteindelijk afgelopen vrijdag feestelijk werd geopend. 

Tegenwoordig is het milieu een belangrijk aspect in de samenleving. Veel gebouwen worden energieneutraal gemaakt. Dat is in de bijeenkomsten over het clubhuis ook wel ter sprake gekomen, maar dit bleek niet haalbaar. „We hebben geprobeerd om zonnepanelen te krijgen, maar dit is onmogelijk in verband met het dak. Verder zijn alle elektronische apparaten voorzien van een energielabel.’’

Goede reacties
Quick Boys onderzoekt op dit moment of er een mogelijkheid is om toch nog ergens zonnepanelen op een gebouw te plaatsen. Nu het clubhuis is geopend, is het altijd maar de vraag hoe de response is van de supporters.

„Over het algemeen zijn de reacties goed’’, zegt Van Wolferen blij. „De mensen moeten nog even wennen aan de pijpleidingen die zichtbaar zijn. Daardoor lijkt het misschien een beetje industrieel. Maar tegelijkertijd krijgt iedereen ook een warm gevoel van het gebouw. De prijzenkast en de ‘hall of fame’ zijn ook weer terug, dus iedereen is tevreden.’’

Archieffoto: Quick Boys

Lees ook: ‘SJC waarschuwt voor beperkte bereikbaarheid bij derby tegen Quick Boys’




REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels