Teylingen heeft de laatste competitiewedstrijd in de Tweede Klasse C met 2-1 gewonnen van HVV. Tien minuten stonden de Sassenheimers nog op achterstand, maar in de slotfase wisten Jelle Vooijs en Jaap Zwetsloot de wedstrijd toch nog in het voordeel van de Sassenheimers te beslissen. Door dit resultaat is Teylingen knap als derde geëindigd in de Tweede Klasse, achter kampioen TAC’90 en ROAC. In de nacompetitie treft het Groeneweg. Deze eersteklasser uit Zevenhuizen is twaalfde geworden met slechts veertien punten.

De start was moeizaam op De Roodemolen en al vrij snel kwam HVV op 0-1 door spits Jaap Donker. Teylingen vond elkaar moeilijk en het positiespel was daardoor erg onrustig en onsamenhangend. Toch kreeg de ploeg van Marc van Wonderen nog twee beste kansen via topscorer Zwetsloot.

,,Ik ben benieuwd naar wat we kunnen laten zien in de nacompetitie.”

In de tweede helft, met de bedrijvige Sepehr Safi en Wesley Ritzen als invallers, leunde HVV achterover en creëerden de bezoekers hierdoor helemaal niets meer. Teylingen bleef naarstig op zoek naar de gelijkmaker, telkens zonder scherpte voor de goal. Vooijs kopte iets meer dan tien minuten voor tijd een voorzet van Raymond Dolieslager goed in: 1-1. Even later rondde Zwetsloot knap af en maakte hiermee z’n 27ste (!) en laatste competitiegoal voor Teylingen. Hij zette met die treffer de 2-1 eindstand op het scorebord.

Terecht
De overwinning was misschien lichtelijk geflatteerd, maar niemand maalde daarom na afloop aan Teylingen-kant. Zo ook trainer Van Wonderen niet. ,,We hebben een goed seizoen gehad en zijn terecht zo hoog geëindigd. Ik ben benieuwd naar wat we kunnen laten zien in de nacompetitie.”

Jelle Vooijs speelde tegen HVV op het middenveld en kopte de 1-1 binnen

,,Met Groeneweg treffen we een ploeg die weinig punten verzameld heeft. Wij zijn in de positie dat we alles te winnen hebben en dat is misschien een voordeel. Middenvelder Mark van der Vlugt keert hoogstwaarschijnlijk terug van een blessure en die kunnen we ook goed gebruiken.”

,,Het is natuurlijk jammer dat we niet in het weekend kunnen spelen. Je wilt spelen met veel supporters en sfeer.”

Het is overigens nog wel de vraag wanneer de wedstrijd gespeeld gaat worden. Groeneweg viert aankomend weekend haar 90-jarig jubileum en heeft van de KNVB uitstel van spelen gekregen op de gebruikelijke datum van aanstaande zondag (2 juni). De exacte datum is nog niet bekend, maar dinsdag 4 juni of donderdag 6 juni liggen het meest voor de hand.

Neutraal terrein
Bij winst zal er op maandag 10 juni (Tweede Pinksterdag) gespeeld worden. Ook dat is weer een uitwedstrijd. De eventuele finale is op zondag 16 juni en wordt gespeeld op neutraal terrein. Van Wonderen: ,,Het is natuurlijk jammer dat we niet in het weekend kunnen spelen. Je wilt spelen met veel supporters en sfeer. Maar goed, het zij zo. Dan gaan we maar doordeweeks proberen ons te kwalificeren voor de halve finale. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Teylingen – HVV 2-1 (0-1) 12. Donker 0-1, 79. Vooijs 1-1, 88. Zwetsloot 2-1

Teylingen: Zonjee, Dofferhoff (73. Acimovic), Van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk, Rodenburg (46. Safi), Prange, Vooijs, De Louw (46. Ritzen), Zwetsloot, De Ridder

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer

Lees ook: ‘Miraculeuze ontsnapping voor Hillegom: ,,We leven nog” (plus audio)’

Interview met Marc van Wonderen na Teylingen – HVV


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)