Een oefenwedstrijd blijft een oefenwedstrijd. Het resultaat wordt in dat soort potjes nooit als leidend of heilig gezien. Ook bij Teylingen was dit het geval. De ploeg van Marc van Wonderen verloor doordeweeks bij streekgenoot Kagia (2-0), maar dat leverde geen ontevreden gezichten op na afloop. De oefenmeester zelf loofde het spel van zijn ploeg en is ambitieus voor het komende seizoen. ,,In de bestuursvergadering hebben ze me echt voor gek verklaard.”

Eerlijk is eerlijk: de Sassenheimers hadden het oefenduel in Lisserbroek voor de rust kunnen beslissen. Van Wonderen en zijn mannen kregen kans op kans, maar door twee heerlijke treffers van de ploeg van René Ras keek Teylingen alsnog tegen een 2-0 achterstand aan. Het zegt iets over de ploeg van Van Wonderen. De ingrediënten zijn aanwezig om een tegenstander pijn te doen, maar de opponent afstraffen is een tweede.

Dat geeft de trainer stof tot nadenken. De Alkmaarder kwam in de winter van 2017 naar Teylingen en wist al gauw zijn visie over te brengen aan de groep. De club is geen laagvlieger meer in de Tweede Klasse en de resultaten ondersteunen dat. In zijn eerste half jaar moest de oud-trainer van Alkmaarsche Boys degradatie voorkomen. Een jaar later miste de club op een haar na de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Klasse.

Absenties
Een knappe prestatie van de oefenmeester. Toch heeft het hem nog niet echt meegezeten sinds z’n komst naar Sassenheim. Gedurende het afgelopen seizoen verloor hij sterkhouders Raymond Dolieslager en Wessel Zonjee. De verdediger en de doelman kampen op dit moment nog steeds met een knieblessure. Ook aan het begin van de competitie moet Van Wonderen doorgaan met puzzelen.

,,We hebben ons in elke linie versterkt. Of het genoeg is? Als iedereen heel blijft wel.”

,,We zijn bij de eerste elf spelers niet minder dan de rest van de competitie”, begint de trainer over de sterkte van z’n selectie. ,,Pascal de Ridder is tot eind oktober afwezig, omdat hij in Bali zit. Dat is natuurlijk een enorme aderlating. Aan de andere kant dienen zich met Jaap Zwetsloot en Melle de Lauw opties aan. Ze zijn allebei op de brommer en echt niet te houden.”

Van Wonderen ziet elke absentie als een uitdaging en vraagt daarom het maximale van zijn spelers. Hij wil niet alleen dat zijn pupillen zich ontwikkelen, maar ook het maximale resultaat eruit halen. Vorig seizoen legde de dertiger een pittige doelstelling neer tijdens een bespreking met het bestuur. ,,In de bestuursvergadering hebben ze me echt voor gek verklaard. Uiteindelijk hebben we de doelstelling (spelen voor een plek in de nacompetitie, red.) wel gehaald. Als wij onze ploeg heel kunnen houden, dan denk ik dat wij tot mooie dingen in staat zijn.”

Ambitieus
De club zag de afgelopen zomer een paar nieuwe namen richting De Roodemolen komen. Colin Dofferhof, Niels Roodenburg en De Lauw kwamen over van Ter Leede. Sepehr Safi keerde terug van FC Boshuizen en de Sassenheimers wisten te stunten met de komst van Tarek Kharboutli. De doelman kwam over van AFC. De oud-international van Syrië ontvluchtte enkele jaren geleden zijn land vanwege de oorlog.

,,Ik ben daarom ook best ambitieus”, gaat Van Wonderen verder. ,,De komst van Tarek heeft best wat voeten in de aarde gehad bij de club en bij de derde colonne. We hebben ons in elke linie versterkt. Of het genoeg is? Als iedereen heel blijft wel. Vorig seizoen wilden we meedoen om een ‘succesje’ en dit seizoen willen bijvoorbeeld een periode pakken. Dus we scherpen de doelstelling weer wat aan.”

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Kharboutli: geluk en nieuw leven in Sassenheim (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)