Vol spanning en nieuwsgierigheid ging de selectie van RKVV Teylingen naar Rijpwetering toe. Niet om zelf te spelen, maar om concurrent Stompwijk’92 in actie te zien tegen sv ROAC. Bij puntenverlies van Stompwijk trok de ploeg van Marc van Wonderen aan het langste eind in de strijd om de tweede periode. De ploeg van Hein Leliveld bewees de Sassenheimers een dienst door met 5-1 te winnen in eigen huis. De periode ging dus naar De Roodemolen. Een historische gebeurtenis voor de tweedeklasser. 

Nog nooit eerder behaalde de club uit Sassenheim een succes als deze in de Tweede Klasse. Dit succes mocht dan ook deels worden toegeschreven aan één van de architecten van het elftal, trainer Marc van Wonderen. De oefenmeester kwam twee jaar geleden binnen en kreeg toen de taak om de ploeg in de Tweede Klasse te houden. Dat lukte en het succes ging verder.

Vorig seizoen waren de Sassenheimers ook al dichtbij succes, maar kwam het net te kort. Dit seizoen is het wel raak. Tot genoegen van de hoofdtrainer zelf. ,,We hebben dit seizoen een scherpe doelstelling neergezet”, zei hij. ,,Het is ons gelukt en dit voelt echt als een prijs.”

Beluister hieronder het volledige fragment!

Foto: Peer Compeer

Lees ook:ROAC helpt Teylingen aan periodetitel na winst op Stompwijk’92


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels