Teylingen is in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld op bezoek bij Groeneweg. Bij rust stonden de Sassenheimers nog met 0-1 voor, na de rust ging het mis en zo blijft Teylingen tweedeklasser in het volgende seizoen.

De eerste helft was in evenwicht met voor beide teams twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. Wessel Zonjee moest twee keer handelend optreden en aan de andere kant was Jelle Vooijs dichtbij met een kopbal en kort voor rust Pascal de Ridder trefzeker. Hij rondde knap af oog in oog met de keeper.

,,Na afloop heb ik de groep en de staf bij elkaar geroepen en uitgesproken dat we trots mogen zijn op het seizoen.”

In de tang
Teylingen startte met Vooijs als ‘valse’ rechtsbuiten en moest het opkomende gevaar van Groeneweg zien te bedwingen. Dit lukte niet eens onaardig, maar dat de, van nature, verdediger geen rechtsbuiten is die even twee man uitspeelt, is duidelijk. Spits Jaap Zwetsloot en De Ridder zaten redelijk goed in de tang bij de laatste linie van Groeneweg. Met Mark van der Vlugt en Niels Rodenburg achter het tweetal moest er vooral diepte gemaakt worden.

Na de rust stond de organisatie direct niet goed aan de kant van Teylingen en Mike Karremans profiteerde hiervan, vanuit de rebound (1-1). Hierna was het spel eerder spannend, dan kwalitatief hoogstaand. Echter, eerst nog wel onderbroken door een afkoelperiode van dertig minuten vanwege onweer en regenbuien. Na een half uurtje klaarde de lucht op en kon Teylingen in ieder geval dezelfde avond de wedstrijd uitspelen.

Opportunistisch
Zwetsloot was gevaarlijk in de counter, maar kon zijn stempel niet drukken. Bij een moment waarbij Teylingen zes man voor de bal had staan, leed Rik Prange duur balverlies en Robin Zuierveld wist hier wel raad mee (2-1). Teylingen ging opportunistisch spelen en dat leverde geen kansen meer op en zo was het avontuur in de nacompetitie alweer over voor het goed en wel begonnen was.

Er mag teruggekeken worden op een goed seizoen, met een derde plek in de einddrankschikking en een team dat herkenbaar voetbal op de mat heeft gelegd. Trainer Marc van Wonderen blikt eveneens terug: ,,Kijk, het was allemaal erg onrustig en onzuiver. Dat had denk ik met de spanning te maken. We kregen met een dramatisch moment beide goals tegen. Na afloop heb ik de groep en de staf bij elkaar geroepen en uitgesproken dat we trots mogen zijn op het seizoen. Ik denk dat de jongens dit ook zo hebben ervaren. Ik heb in ieder geval een top seizoen gehad.”

Opstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff (89. Acimovic), Van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg, Van der Vlugt (72. Safi), Prange; Vooijs, Zwetsloot (84. Ritzen), De Ridder.

Groeneweg-Teylingen 2-1 (0-1) 44. De Ridder 0-1, 46. Karremans 1-1, 81. Zuierveld 2-1.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Topscorersklassement: we have a winner!’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude