Teylingen is in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld op bezoek bij Groeneweg. Bij rust stonden de Sassenheimers nog met 0-1 voor, na de rust ging het mis en zo blijft Teylingen tweedeklasser in het volgende seizoen.

De eerste helft was in evenwicht met voor beide teams twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. Wessel Zonjee moest twee keer handelend optreden en aan de andere kant was Jelle Vooijs dichtbij met een kopbal en kort voor rust Pascal de Ridder trefzeker. Hij rondde knap af oog in oog met de keeper.

,,Na afloop heb ik de groep en de staf bij elkaar geroepen en uitgesproken dat we trots mogen zijn op het seizoen.”

In de tang
Teylingen startte met Vooijs als ‘valse’ rechtsbuiten en moest het opkomende gevaar van Groeneweg zien te bedwingen. Dit lukte niet eens onaardig, maar dat de, van nature, verdediger geen rechtsbuiten is die even twee man uitspeelt, is duidelijk. Spits Jaap Zwetsloot en De Ridder zaten redelijk goed in de tang bij de laatste linie van Groeneweg. Met Mark van der Vlugt en Niels Rodenburg achter het tweetal moest er vooral diepte gemaakt worden.

Na de rust stond de organisatie direct niet goed aan de kant van Teylingen en Mike Karremans profiteerde hiervan, vanuit de rebound (1-1). Hierna was het spel eerder spannend, dan kwalitatief hoogstaand. Echter, eerst nog wel onderbroken door een afkoelperiode van dertig minuten vanwege onweer en regenbuien. Na een half uurtje klaarde de lucht op en kon Teylingen in ieder geval dezelfde avond de wedstrijd uitspelen.

Opportunistisch
Zwetsloot was gevaarlijk in de counter, maar kon zijn stempel niet drukken. Bij een moment waarbij Teylingen zes man voor de bal had staan, leed Rik Prange duur balverlies en Robin Zuierveld wist hier wel raad mee (2-1). Teylingen ging opportunistisch spelen en dat leverde geen kansen meer op en zo was het avontuur in de nacompetitie alweer over voor het goed en wel begonnen was.

Er mag teruggekeken worden op een goed seizoen, met een derde plek in de einddrankschikking en een team dat herkenbaar voetbal op de mat heeft gelegd. Trainer Marc van Wonderen blikt eveneens terug: ,,Kijk, het was allemaal erg onrustig en onzuiver. Dat had denk ik met de spanning te maken. We kregen met een dramatisch moment beide goals tegen. Na afloop heb ik de groep en de staf bij elkaar geroepen en uitgesproken dat we trots mogen zijn op het seizoen. Ik denk dat de jongens dit ook zo hebben ervaren. Ik heb in ieder geval een top seizoen gehad.”

Opstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff (89. Acimovic), Van den Nouland, Dolieslager, Heemskerk; Rodenburg, Van der Vlugt (72. Safi), Prange; Vooijs, Zwetsloot (84. Ritzen), De Ridder.

Groeneweg-Teylingen 2-1 (0-1) 44. De Ridder 0-1, 46. Karremans 1-1, 81. Zuierveld 2-1.

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Topscorersklassement: we have a winner!’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)