Maik van Zanten vertrekt na acht seizoenen bij Noordwijk. ,,Ik zit nu al zo lang bij de club en heb het idee dat het goed is om ergens anders in de keuken te kijken”, vertelt de 27-jarige vleugelaanvaller.

Van Zanten overviel met zijn besluit de technische commissie van Noordwijk. De Hillegommer had eerder toegezegd te blijven. ,,Ze waren verrast, maar hadden respect voor mijn keuze.”

Van Zanten kwam in 2007 bij Noordwijk terecht en groeide al snel uit tot een revelatie. Vervolgens werd hij liefst vijf jaar (!) geteisterd door blessureleed. ,,Ik heb ooit laten zien dat ik het aankan en weet zeker dat ik het nog steeds in me heb. Ik ben nu eindelijk een jaar fit en voel me steeds sterker worden. Voor mijn gevoel ben ik te goed om op de bank te zitten. Deze keuze heb ik niet gemaakt omdat ik bang ben voor de concurrentie, helemaal niets zelfs, maar omdat ik gewoon weer lekker wil gaan spelen.”

Top -of Hoofdklasse

Met zijn 27 jaar is Van Zanten in de bloei van zijn voetballeven. ,,Een mooie leeftijd om een elftal te dragen”, stelt Van Zanten. ,,Ik voel mij nergens te goed voor, maar hoop toch wel voor de Top- of Hoofdklasse bewaard te blijven. Daar hoor ik met mijn kwaliteiten thuis. Ik denk dat ik voor veel clubs van waarde kan zijn.”

Van Zanten sluit daarmee een terugkeer naar Hillegom vooralsnog uit. ,,Zeg nooit nooit, maar daar is het gevoelsmatig nog even te vroeg voor.”

Met zijn vertrek sluit Van Zanten een bewogen hoofdstuk Noordwijk af. ,,Ik heb hier veel meegemaakt. Het kampioenschap, de degradatie en al dat blessureleed. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging.”

Transferoverzicht Noordwijk

Blijft: Dogan Corneille (coach), Marios Lomis, Sander Bosma, Bryan Bröcker, Emiel en Axel Wendt, Diederick Hoogerwaard, Stefano Goncalves, Mustafa Amezrine, Raymond Manuputty, Jon-Joost Cornelissens, Jordy Manuputty, Denzel James, Maurits Splinter, Rowin Mol

Nieuw: Martijn Le Conge (FC ‘s-Gravenzande), Sjihie Hu (Excelsior Maassluis), Mark Veerman (Jodan Boys), Jeroen Borsboom (Jodan Boys), Jaber Akhrif (Valken ’68)

Vertrekt: Mo Faouzi (Stedoco), Stefan Mertens (stopt), Nick Brouwer, Jeffrey Mols, Jeffrey Loozen, Hakan Bayram, Kamal Amheye, Richard Guffens, Maik van Zanten

Foto: Ron van der Linden

bannernoordwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)