Iedere maandag blikken we in de ‘Analyse van Willem’ terug op het afgelopen voetbalweekeinde. Dat doen we met niemand minder dan Willem van Zuilen, al jaren het gezicht en de stem van het amateurvoetbal voor Omroep West.

Willem, we hebben geen samenvatting met jouw commentaar voorbij horen komen in de sportuitzending van Omroep West. Was was de reden daarvan?

,,Ik had vrij en ben gewoon bij Rijnsburgse Boys gaan kijken. Ik had eerder voor de uitzending al een portretje gemaakt over Katwijk wat er nou precies mis is bij de club. Wat me duidelijk is geworden is dat er echt tweespalt binnen de club is. Er is een groep vóór Bruinink en Parlevliet én een groep fel tegen. De vraag is hoe het verder gaat. Mijn gevoel zegt dat er nog wel iets gaat gebeuren.  Guijt en Mieras zijn niet voor niets gestopt. Met name Guijt zal toch als voorzitter wel gaan ingrijpen?”

We lazen dat je zondag op de Kikkerpolder bij UVS ben geweest.

,,Dat doe ik vaker op zondag, vind ik wel gezellig. Ik sprak bij UVS overigens even met Hans van Leeuwen, de technisch manager. Die vertelde dat een commissie de overstap naar de zaterdag aan het onderzoeken is. Bij UVS was het zondag een troosteloze bedoening. Op zaterdag is er natuurlijk veel meer roering. Het zaterdagteam van UVS speelt in de Vierde Klasse, dus als ze daadwerkelijk gaan overstappen, zal er wel een inhaalslag gemaakt moeten worden. Persoonlijk denk ik overigens dat er over tien jaar alleen op zondag nog maar recreatief wordt gespeeld.”

Dan terug naar zaterdag. Is het voor jou een verrassing dat Rijnsburgse Boys verloor van Barendrecht?

,,Als je tegen Barendrecht achter komt, wordt het gewoon erg moeilijk. Die speelden heel erg compact en hadden het gewoon heel erg goed staan. Een compliment aan Jack van den Berg, die Barendrecht naar vermogen laat voetballen. Ik vond niet dat Rijnsburgse Boys slecht speelde. Ze hadden Barendrecht de laatste tien minuten goed onder druk, alleen die treffer viel niet.”

Zijn jou verder nog dingen opgevallen bij Rijnsburgse Boys?

,,Ik vond Renee Troost niet zo goed spelen. En natuurlijk dat Kevin Winter werd gewisseld.”

Over Winter gesproken. Kun jij zijn aanstaande transfer naar FC Lisse begrijpen?

,,Het is misschien wel logisch. Hij is natuurlijk ook al 34 of 35. Ik denk overigens dat Rijnsburgse Boys met Ivo Rottiné al de opvolger in huis heeft, of anders met Mark van den Boogaart. Ik heb begrepen dat Rottiné nog twijfelt. Hij zit – mede door blessures – niet in zijn beste jaar en komt natuurlijk niet steeds vanuit de buurt van Hoorn naar Rijnsburg rijden om op de bank te zitten. Maar ik heb Rottiné bij Spakenburg echt heel goede wedstrijden op het middenveld zien spelen. En Van den Boogaart is ook een goede. Die blijft maar gaan.”

Ter Leede was dood en begraven, maar is ondertussen springlevend. Wat vind jij van de puntendeling bij Kozakken Boys?

,,Onwijs knap. Ze stonden natuurlijk lang met 0-1 voor en dan is 1-1 misschien een domper. Maar dit is in ieder geval een niet begroot punt. Ter Leede is gewoon aan een goede serie bezig en die hebben ze nodig ook. Je moet richting de 36 punten, dan heb je in ieder geval p/d. Ter Leede moet zaterdag tegen Rijnsburgse Boys en die wedstrijd valt ook niet te voorspellen.”

Natuurlijk kunnen we de overwinning van Lisse niet buiten beschouwing laten. Bijna onopgemerkt klimt Lisse uit het dal en op de ranglijst.

,,Knap hoor, van een achterstand terugkomen tegen Hardenberg. Lisse gaat zich veilig spelen, daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat Misha Salden ook al met volgend seizoen bezig is. Ze hebben met Tim Orlowski een geduchte concurrent voor Mark de Vries gehaald. En dan maar eens kijken of ze volgend seizoen echt bovenin mee kunnen doen. Over Lisse maak ik geen zorgen, die gaan wel ergens boven de veertig punten eindigen. Over Noordwijk en Katwijk doe ik dat wel. Er kunnen er zomaar drie uit onze regio uitvliegen.”

,,Verder won Quick Boys en zijn ze Nijkerk tot op zeven punten genaderd. Ze moeten nu blijven winnen om de druk op Nijkerk te houden. Ze krijgen Nijkerk nog, dus als je die wint, komen ze op vier punten. Alleen hebben ze het niet meer in eigen hand.”

FC Rijnvogels heeft dat wel, maar die zagen het gat met Swift teruggebracht worden tot zeven punten?

,,Niets aan de hand. Geen paniek. Je kunt nu eenmaal een keer verliezen en een mindere periode hebben. Ze moeten alleen zorgen dat ze zaterdag niet weer verliezen. Maar Rijnvogels moet nu tegen Aalsmeer, een tegenstander die eerder in het seizoen nog ruim werd verslagen. Met Rijnvogels komt het wel goed.”

POPULAIRE BERICHTEN