Het voetbalweekend geeft altijd stof tot napraten. Iedere maandag blikken we met voetbalcommentator Willem van Zuilen, de stem van de Bollenstreek, terug op de belangrijkste ontwikkelingen.

Ha Willem. Rustig weekendje gehad?
,,Ja, het was een inhaalweekend. We hadden geen uitzending met Omroep West. Alleen voor internet.”

Wat moet je dan doen met je weekend?
,,Nou, zaterdag ben ik lekker als liefhebber naar Quick Boys – ASWH gegaan. Gewoon op de fiets. Ik doe altijd Tweede Divisie, dus ik ben daar dit seizoen nog niet geweest.”

Hoe was het daar?
,,Weet je, het maakte toch weer indruk op mij. Gewoon dat stadion. De mensen. Er zat weer voldoende volk op Nieuw Zuid. Het is mooi om te zien hoe het voetbal zo ontzettend leeft in de gemeente Katwijk. Toen de wedstrijd was afgelopen ben ik naar mijn fietsje gegaan en met de menigte terug gelopen. Heerlijk eigenlijk. Gewoon ongedwongen een wedstrijdje kijken.”

Als ik dat doe, dan kruipt het bloed af en toe waar het niet gaan kan. Wil ik stiekem nog wel een paar vragen stellen. Had jij dat niet?
,,Ik heb heel even getwijfeld om nog even naar de catacomben te gaan. Om wat mensen gedag te zeggen. Maar ik wilde mijn collega-journalisten ook niet in de weg gaan lopen.”

Wat voor wedstrijd heb je gezien?
,,Quick Boys deed zichzelf wat tekort met de puntendeling. Toch zijn ze weer één punt ingelopen op Spakenburg. En hoe laag ASWH ook staat dit seizoen, het is en blijft een lastig tegenstander. Ze hebben bijvoorbeeld Peter de Lange voorin. Die kan vanuit het niets een doelpunt maken. Ik merkte wel teleurstelling bij Gert Aandewiel na afloop van het gelijkspel.”

Er is genoeg gebeurd de afgelopen week in het Katwijkse. Max van Steen nam in ieder geval de honneurs waar voor de disciplinair geschorste Yordi Teijsse. Hoe deed hij het?
,,Niet slecht. Hij maakte ook nog een goal. Hij is natuurlijk wel een heel ander type dan Yordi.”

Heeft Quick Boys er goed aan gedaan om Teijsse te verbannen naar het tweede?
,,Ik ken niet alle details, maar denk wel veel te weten. Laten we vooropstellen dat het vorige week zaterdag allemaal niet goed is gegaan. Vooral Yordi heeft het daarin niet goed gedaan.”

,,Maar valt er niet samen tot een oplossing te komen? Ik weet niet wat er precies intern speelt hoor, daar krijg ik geen vinger achter. Ik heb geen idee of er bijvoorbeeld een nieuwe club is voor Yordi. En Teijsse kan niet zomaar weglopen. Dat is wel dichtgetimmerd.”

,,Het moment dat dit gebeurd is, is niet slim geweest. En als ik heel eerlijk ben, vind ik het een beetje vreemd dat Quick Boys helemaal niks zegt over dit onderwerp. Dat wekt alleen maar speculaties op.”

,,Haniff Hararah was er zaterdag namens Omroep West. Aandewiel zei tegen hem dat hij best een interview wilde doen, maar dat hij niks over Teijsse zou zeggen. Dat heeft Haniff nog wel even geprobeerd en dat heeft hij goed gedaan.”

Denk je dat de deur nog openstaat voor Yordi?
,,Ja, die zal openstaan. Een goed gesprek met alle betrokkenen doet wonderen. Dit moet op te lossen zijn. Yordi wordt ook niet wijzer van deze situatie en Quick Boys kan hem nog prima gebruiken. Dit verhaal kent alleen maar verliezers. Ik weet niet hoe verstoord de relatie uiteindelijk is.”

,,Kijk, we hebben het er vorige week al over gehad, maar ik wil er toch nog iets over zeggen. Het is voor Yordi niet fijn geweest dat zo’n icoon(!) als Dirk Kuyt kritiek op hem had. Dat doet je wat. Maar ik van mensen van heel dichtbij gehoord dat Kuyt echt hartstikke goed is en goed is geweest voor Yordi.”

,,Het zou me niks verbazen als de de partijen met elkaar om tafel gaan en dat er binnenkort een persbericht online komt met het onderwerp: ‘de lucht is geklaard’. Mits er een opening is natuurlijk. Het is alleen zo jammer dat we nu weer over Yordi zitten te praten in plaats van over de wedstrijd zelf.”

Nou, kom maar door dan… Wat wil je daar over kwijt?
,,Die kleine Joey Ravensbergen was de beste man van het veld. Ontzettend goed. Hij stond z’n mannetje in verdedigende zin en nam ook het voortouw in aanvallen. Wat blijft die zich ontwikkelen.”

Heb je nog wat van VVSB – Barendrecht gezien?
,,Ja, de samenvatting en de quotes. Het was niet goed. Kan gebeuren toch? Barendrecht is geen slechte ploeg. Ruben Valk was wel goed geloof ik?”

Wat vond je van het verlies van Noordwijk?
,,Daar kan je een keer tegenaanlopen. Ze hebben nu Sabir Achefay aangetrokken toch? Dat kan best een behendig spelertje worden voor Noordwijk. Hij viel onlangs nog in voor Katwijk tegen Rijnsburgse Boys.”

We hadden het vorige week nog over FC Rijnvogels en dat die tegen SteDoCo misschien wel vochten voor hun laatste kans. Is het seizoen nu voorbij met het verlies in Hoornaar?
,,Nee. Dat kan je niet maken ten opzichten van je vrijwilligers, van je sponsoren en fans. Je moet er gewoon alles aan doen om nog zo hoog mogelijk te eindigen. Wie weet hoe hoog je eindigt als ze de rest nog winnen? Wie weet wat er dan nog mogelijk is?”

Wat heb je zondag gedaan?
,,Ik was lekker vrij. Nou, dat zeg ik wel, maar ik heb wat extra ritjes gereden met de taxi. Normaal werk ik altijd zondagochtend en ga ik ’s middags naar het voetbal. Maar het was druk bij Brouwer. Daarna heb ik nog even gekeken wat SJC had gedaan. Ik ben blij dat ze hebben gewonnen. Het zou prachtig zijn als ze naar de Derde Divisie gaan. Ook voor Omroep West. Dan kunnen we naast de Haagse clubs en Westlandia ook nog naar SJC gaan.”

Over SJC gesproken. Daar moet Dandy Steenvoorden noodgedwongen z’n kicksen aan de wilgen hangen. Toch wil hij het seizoen nog afmaken. 
,,Zo’n bericht is voor een speler ontzettend naar. Maar hij moet de rest van zijn leven nog wel met die knie doen. Ik snap z’n keuze om nog even door te gaan wel. Hij is nog geen dertig. Is belangrijk geweest en wil ook goed eindigen.”

,,Maar het is niet de bedoeling dat wanneer hij straks papa is, dat hij dan niet meer achter z’n kinderen aan kan rennen vanwege zijn kapotte knie. SJC zal goed met deze situatie omgaan. Dat weet ik zeker. Misschien ligt er volgend seizoen een andere mooie rol voor hem weggelegd.”

Wil je nog wat kwijt verder Willem?
,,Nou, Frank. Ik vind het mooi dat Koen Fokkema bijgetekend heeft bij Lisse. Ondanks dat hij al een tijdje geblesseerd is, dat Lisse dan toch zegt: we gaan bijtekenen. Dat heeft de club prima gedaan vind ik.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)