Vanaf komend seizoen zijn in de O23-competities (categorie A) twee dispensatiespelers per wedstrijd toegestaan. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt. Voor deze dispensatiespelers geldt geen maximumleeftijd.

Het nieuws zal door veel clubs prettig worden ontvangen. In de huidige situatie komen spelers ouder dan 23 jaar die weinig aan bod komen bij de hoofdmacht nauwelijks aan ritme toe. De laatste jaren hebben veel clubs hun focus gelegd op de O23 in plaats van tweede teams in de Reserve Hoofdklasse(s).

“Deze beslissing is mede genomen op basis van onderzoek onder spelers, trainers en Hoofden Opleidingen”, licht de KNVB in een verklaring toe. “Een meerderheid verwacht dat de O23-competities aantrekkelijker worden als een beperkt aantal dispensatiespelers wordt toegelaten. Met ingang van komend seizoen voldoet de KNVB met deze nieuwe dispensatieregel aan die wens.”

De O23-competities in de categorie A worden volgens de KNVB steeds populairder. Dit seizoen waren er 231 teams, een ruime verdubbeling van de 95 teams in de voetbaljaargang 2020/2021.

Foto: FC Lisse

Lees ook: Volgend seizoen ook in West 2 vier nieuwe spelregels voor JO13 én MO13-teams in categorie B


POPULAIRE BERICHTEN