Niek-Jan van Kesteren keek om zich heen en zag dat het goed was. Zijn laatste wedstrijd als voorzitter van FC Rijnvogels voltrok zich zaterdag in een sprookjesachtige ambiance. Dat het altijd onaantastbaar geachte Quick Boys op bezoek kwam, was de ultieme bevestiging voor het goede werk dat is geleverd. 

,,Ik ben helemaal geen emotioneel mens, maar dit is natuurlijk wel bijzonder. Een jongensboek-achtig scenario”, straalde Van Kesteren zaterdag in de businessruimte van FC Rijnvogels. Een onovertroffen uitzicht was er vanaf het erebalkon. Drieduizend toeschouwers bevolkten sportpark de Kooltuin in zonder overdrijven één van de mooiste wedstrijden uit de clubhistorie. ,,Een cadeautje”, benadrukte Van Kesteren.

Vader op zoon

Komende vrijdag draagt Van Kesteren na vijftien jaar de voorzittershamer over aan penningmeester Peter Plug, indien de leden instemmen. Hij stond vijftien jaar aan het roer, de eerste jaren bij KRV. ,,Dit is mijn club. Ik ben al 54 jaar lid.” Van Kesteren nam het voorzitterssschap over van zijn vader, die 47 jaar preses van KRV was.

Bij de geboorte van FC Rijnvogels in 2004, na een fusie tussen KRV en MVKV, had men nooit durven dromen houden anno 2014 op hetzelfde niveau te spelen als dorpsgenoten Quick Boys en Katwijk. ,,We hebben altijd op lichtjaren afstand van Quick Boys gestaan. Met KRV speelden wij in de Vierde Klasse en zij in de Eerste Klasse. In twintig jaar tijd hebben we dat verschil overbrugd.”

Bij Van Kesteren was een glimlach niet van gezicht af te slaan. Hetzelfde gold voor persmuskiet Piet van Kampen, ook al zo’n man van het allereerste uur, en grote verdiensten voor de vereniging.

Werk voltooid

Van Kesteren vindt het voor zijn rol als voorzitter nu mooi geweest. Hij beschouwt zijn werk als voltooid. ,,We staan waar we moeten staan, zowel qua accommodatie als niveau, vertelt hij. ,,De komende jaren moeten we vooral consolideren. Sportief gezien moet het mogelijk zijn in deze klasse te blijven. Het sportpark is klaar en ziet er schitterend uit. Wellicht is er nog wat uitbreiding vanuit Valkenburg mogelijk als het vliegveld wordt bebouwd. Dat zou voor de toestroom van nieuwe mensen kunnen zorgen.”

Het moge duidelijk zijn, Van Kesteren ziet de toekomst van Rijnvogels zonnig in. Ook in zijn opvolger heeft hij veel vertrouwen. ,,Het is belangrijk dat jonge mensen het overnemen. We hebben straks vijf mensen van midden veertig in het bestuur. Onze generatie doet een stapje terug, maar we blijven op de achtergrond wel betrokken.” Komende vrijdag wordt hij op de ledenvergadering voorgedragen als erevoorzitter.

Foto: FC Rijnvogels


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)