,,Natuurlijk is het zuur, vooral omdat ik erg uitkeek om bij Quick Boys terug te keren”, vertelt Cor Varkevisser. Aanhoudende knieproblemen gooien echter roet in het eten voor de 34-jarige doelman. ,,Ik vind dat ik het niet kan maken om niet honderd procent te zijn en tien maanden alleen maar op Nieuw Zuid rond te lopen.”

Een lange en mooie loopbaan in het betaalde voetbal eindigt voor Varkevisser in mineur. ,,Het is zonde. Vorig seizoen liep ook al niet zoals gewenst, omdat ik niet speelde en die blessure had. Ik had goede hoop op een mooie manier bij Quick Boys te kunnen afsluiten. Helaas gaat dat ook niet lukken. Ik moet accepteren dat het voorbij is en zal het een plekje moeten geven. Het leven gaat door.”

De pijnlijke knie zit Varkevisser al langere tijd in de weg. Hij werd tweemaal geopereerd aan het gewricht. In het voorjaar geraakte de doelman echter volledig fit. Eind mei tekende hij bij Quick Boys, de club waar hij tot zijn zestiende speelde. Vastberaden was hij om zijn terugkeer op het oude nest een succes te maken.

Beperkingen
,,Ik had het idee dat alles goed zat”, vertelt Varkevisser over zijn fysieke gesteldheid. ,,Ik heb een paar weken hardgelopen en had toen bijna helemaal geen last. Vervolgens heb ik een weekje bij Telstar meegetraind. Die hadden wat keepersproblemen en ik dacht: wat is er nou lekkerder om alvast een weekje te trainen. Maar gedurende de week kreeg ik steeds meer last, met vrijdag als dieptepunt. Toen had ik heel veel pijn. Ik heb er goed naar laten kijken door verschillende fysio’s en het blijkt dat er flink wat slijtage in de knie zit. Daardoor heb ik beperkingen met buigen en strekken. Het gaat gewoon niet meer.”

Varkevisser gelooft niet dat een (nieuwe) periode van rust tot herstel zal leiden. ,,Ik heb sinds begin mei ook vrijwel alleen maar rust gehad. De klachten zijn dusdanig dat ik niet verwacht dat de pijn weg zal gaan. Daarbij staat mijn gezondheid voorop. Ik heb er niets aan als de knie mij ook in het dagelijks leven gaat beperken.”

En dus gaat er een streep door zijn overgang naar Quick Boys. ,,Nogmaals: ik wil deze stap alleen maken als ik honderd procent ben.” Ook de Quick Boys-aanhang had Varkevisser graag zien komen. ,,Ik heb veel reacties gekregen van mensen dat ze het jammer vinden. Maar tegelijkertijd hebben ze ook wel begrip voor mijn keuze.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)